donderdag 17 maart 2011

Gisteravond was het weer een gezellige boel. De fawnies waren helemaal in de knuffelmodus. Ik zal lekker op de bank samen met Martien en Eem zet direct bij Martien op schoot. De tappers (het voetjesgetrappel) aan om zijn blijheid bij te staan. Vanna lag ondertussen lekker bij mij op schoot, heerlijk te ronken en te spinnen, oh wat is het gezellig. Ondertussen haar bekende asmatische knorretje laten horen. Vanna heeft nl. een heel aparte knor, in het begin denk je mmm is er iets aan de hand maar nee hoor, het is standaar. Ook haar dochter Indy heeft hier last van. Haar huidige eigenaars gaven pas geleden aan dat Indy zo gek piepend knort, kon ze direct geruststellen, ach is een familie aangelegenheid, Vanna doet dat ook.

De andere dames waren in geen velden of wegen te bekennen want  ik had weer vlees uit de vriezer gehaald en tja dan moet je toch in de keuken blijven voor het geval dat. Vooral Puk heeft daar last van. Meestal laat ik het ontdooien in de oven, kunnen ze er tenminste niet bij dus Puk wijkt niet meer van de zij van de oven. Als je de keuken binnenkomt dan klinkt er alleen een druk aanwezige mauw om kenbaar te maken dat er vlees in de oven ligt en dat zij daar heel erg veel trek in heeft. Als je de deur opent, is het nog een ware kunst om het bakje te pakken te krijgen want Puk duikt bijna die over in.

Er ligt nu nog wat vlees op ze te wachten, niet alles voor Puk want Yana krijgt haar antibiotica die ze heeft gekregen na het trekken van haar kleine kies, in een stukje vlees. Scheelt veel stress voor haar en voor mij. Zag het ook niet zitten om haar bekje open te moeten doen na zo'n behandeling. Weet hoe mijn mond voelt na het behandeling. dus wilde haar dat niet aandoen.

zondag 13 maart 2011

De dames zijn weer helemaal hersteld van hun bezoekje dierenarts voor hun tandjes. Vanna was 's avonds nog wel een beetje misselijk en ging daarom soms wat rondrennen. Puk reageerde daar direct op om er achter aan de gaan sluipen dus hadden we maar besloten Puk bij ons te houden die nacht. Puk vond dat natuurlijk helemaal super want ze vind het heerlijk om bij ons in bed te liggen. Zodra we lagen, lag Puk binnen enkele seconden tegen mijn buik aan om daar de gehele nacht te blijven liggen. Enige probleem met haar is dat ze wel 's morgens vroeg op is. Dus uurtje of  7 รก half 8 waren we dan ook wakker op de zaterdag.

De andere dames waren de nacht goed doorgekomen en hadden trek in eten. Heerlijk hoor dat het spul zich weer beter voelde. Yana heeft nog wel voor een paar dagen antibiotica en pijnstillers maar de laatste kan ik wel gaan afbouwen. Zo te zien, heeft ze nergens last van. De antibiotica geef ik heel makkelijk in een beetje voer, hoef ik niet aan haar bekje te zitten.

Het weekend was ook weer heerlijk weer dus de deur lekker open en stroom op het hek weer aan. Konden ze heerlijk buiten spelen en dat hebben ze ook volop gedaan. Vooral als er zo'n dikke duif langs komt vliegen, dan is het feest compleet. Puk heeft zo ongeveer de hele dag in de tuin gespeeld en ook Eem was regelmatig buiten te zien. Hij was helemaal in zijn element.
Heerlijk dat het weer weer is om naar buiten te gaan. We gaan nog wel wat veranderingen aan de tuin doen, wat meer groen waar de aby's lekker doorheen kunnen struinen. Zullen ze zeker ook wel gaan helpen met het planten hun kennende. Maar tot nu toe moeten ze het nog doen met het opkomend groen.