vrijdag 11 maart 2011

Vandaag was het dan zover voor mijn dames. Een bezoekje tandarts bij de dierenarst stond op het programma. Vanna en Yana waren dus de pineut. Eerst de vervoersbakken pakken, natuurlijk voelen ze dan al onraad en weg waren ze. Gelukkig had ik ze snel weer in het vizier want ze hadden tenslotte vanaf de vorige avond geen eten meer gehad. Eem en Puk mochten gezellig in dit dieet meedoen. Om kwart voor 9 zaten we in de auto, allemaal natuurlijk met bench in de gordels want mijn dames gaan natuurlijk helemaal safe mee de auto in.

Ik heb ze zelf in de dagopname in hun tijdelijke opvang gezet, even een dikke knuffel en toen maar snel weggegaan. Ze keken allebei zo triest van hoe kun je me nu hier achterlaten?? Kreeg halverwege de ochtend een telefoontje want Yana had toch 2 kiesjes die wat minder waren. Verklaard direct dat ze minder goed at de laatste twee weken. Toestemming gegeven om ze eruit te halen want je wilt toch dat ze weer goed kunnen eten en zich prettig voelen. Vanna had helemaal niets behalve dan alles schoonmaken.

Rond kwart over 2 ben ik mijn meiden weer lekker gaan oppikken. Wat is het heerlijk als je daar binnenloopt en ze staan je vol enthousiasme op te wachten. Vanna was nog een beetje wankel maar Yana had al aardig wat praatjes en die heeft ze gehouden. Ze vindt nog steeds dat ze eten moet krijgen maar we bouwen het heel rustig weer op. Ik wil niet dat ze misselijk wordt. Vanna daarintegen heeft nog wel wat last. Ze had net een klein beetje voer op maar direct een beetje misselijk dus maar even opletten met haar. Heeft ze direct even het bed wat dus net verschoont was voorzien van wat bloedvlekker. Mmmm zo dus maar weer een wasje draaien en de boel verschonen.

Nu ligt i.i.g. alles in diepe ruste, behalve Yana, die houdt het erg in de gaten of er eventueel niet eten gaat komen als ik de keuken in loop. Jammer voor haar, ze heeft net een puddinglepeltje gehad en straks is het weer tijd voor nog een hapje. En Vanna, die laten we maar even heel lekker haar roesje uit slapen, voor haar nog even geen hapje eten.