vrijdag 2 december 2011

Puk

V.l.n.r. Aisja (voor), April (achter), Ami en Aiko

Ami

Aiko


Vanna lekker in haar mandje

Aisja (voor) en April (achter)

Puk met 3 van haar kids, nog geen top foto maar zo is
wel te zien hoe groot de kids al zijn
Het is alweer vrijdag en vandaag is het mijn vrije dag. Omdat mijn examens er weer aankomen, heb ik ook volgende week vrij. Heerlijk gewoon want dan kan ik die laatste week nog even optimaal genieten van de pukken.

Momenteel zijn ze allemaal weer moe neergestreken. De dames op de paal en Aiko heeft plaatsgenomen in het zonnetje in de vensterbank. Eem ligt op het dekentje naast hem in de vensterbank. Leuk om te zien mini en maxi fawn aby;-) Hij is al een echte aby!

Ze hebben mij de hele ochtend geholpen met het huis schoonmaken, de laatste kado's voor sinterklaas in te pakken en natuurlijk met het kattenbakscheppen. Ik had mijn camera ook maar weer klaargelegd om weer eens wat leuke foto's te schieten met mijn nieuwe camera. Het gaat al steeds beter (nog wel op de automatische stand) Camera heb ik dan ook maar even leeggehaald zodat ik weer wat leuke plaatjes op de weblog kan plaatsen. De komende week ga ik zeker nog meer plaatjes schieten en hopelijk ook een hele mooie van mams met kids.

Ook met Vanna gaat het harstikke lekker, ze voelt zich wat zekerder en heeft denk ik daardoor minder of geen last van haar darmen. Puk kan soms een draak zijn en vind het heerlijk om Vanna te pesten. Vanna laat het altijd gebeuren door zo hysterisch te reageren maar op dit moment gaat het aardig goed. Puk mag van mij niet pesten en Vanna mag zich niet aanstellen.

donderdag 1 december 2011

Het tweede bezoekje aan de dierenarts zit er weer op. Het was weer een hele gebeurtenis voor de pukken maar ze zijn allemaal weer helemaal goed bevonden door de dierenarts. Ze waren wederom weer flink gegroeid vooral kleine Aiko die al 1,5 kg weegt. De meiden doen er niet veel voor onder want die zitten tussen de 1,2 en 1,3 kg. Puk heeft het dus heel goed gedaan en we zijn dan ook apetrots op onze meid!

Puk hadden we ook meegenomen en madam had zich lekker bij de computer neergezet om toezicht te houden op het hele gebeuren. Het is zo'n heerlijke relaxte meid geworden. De dierenarts heeft haar ook nog even nagekeken en vond dat ze er super uitzag. Wilde haar zelfs wel mee naar huis nemen, nou nooit natuurlijk want die meid willen we echt niet kwijt.

Thuisgekomen waren de pukken zo moe dat ze direct allemaal in slaap zijn gevallen. Heeft maar een uurtje geduurd want toen begonnen ze weer met het afbreken van ons huis. Pff volgens mij zat er extra energy in die prikjes want ze waren toch druk. Alles aanvallen inclusief mijn voeten of handen. Druk rennen, rennen en nog eens rennen en vanmorgen was dat nog niet over. Nog steeds druk aan het rennen en druk doen. Vanavond maar lekker weer alle deuren openzetten zodat ze flink wat ruimte hebben om zich te vermaken.

Ook waren de stamboompjes binnen dus dit weekend gaan we maar alle mapjes voor ze in orde maken. Denk dat het ook nog even een leuke fotosessie gaat worden waar ze met z'n allen opstaan. Martien maar lief aankijken of hij me wil helpen want het gaat een uitdaging worden om 4 pukkies op een foto te krijgen zonder dat ze bewegen. Kijken of ik Puk er ook bijkrijg, kun je direct zien dat bijv. Aiko niet meer zoveel onderdoet voor zijn mams.

woensdag 30 november 2011

Wat een bende was het toch weer in huis. Eerst alle kattenbakken samen met kleine Ami schoongemaakt, lees ik schoonmaken en zij daarna lekker op de schone bak gaan zitten. Daarna het gevaarlijke monster genaamd Stofzuiger gepakt. Alle dozen, speelgoed en andere troep op de bank en aan dat monster. Het gaat steeds beter, Aiko wordt er niet echt warm of koud van. Ami kijkt nog wat angstig maar bleef lekker op de paal liggen. De sorrelmeiden zagen er ook wat minder angstig uit maar leuk is anders. Gelukkig voor hun was ik zo weer klaar en kon al het speelgoed inclusief alle kartonnen dozen weer op de grond. Binnen de korste keren rende alles weer druk door het huis.

Ze hebben ook door hoe je in de keuken op de aanrecht kan komen. Zag kleine April al gezellig bij mama Puk in de mand liggen. Puk is nl. toe aan rust dus ze gaat tegenwoordig ook lekker in de keuken liggen. Even geen etterkinderen aan haar hoofd. Maar zodra er eentje piept dan staat ze wel vooraan.

Van de week lag ik lekker op de bank en Eem lag heerlijk bij mij onder de deken. Puk lag gezellig bij mijn hoofd (wat straalt die kat warmte uit zeg pfff) Toen kwam ineens April aanlopen, over het dekentje heen waar Eem onder lag. Klonk ineens een onderaards gegrom, Puk direct opspringen van wie doet iets bij mijn kind?? Nou niets totdat ze Eem onder de deken vandaan zag komen. Madam ging direct even verhaal halen bij Eem, zat heel eigenwijs voor Eem en keek hem boos aan. Eem keek wat geïrriteerd terug zo van wat moet je Puk. Heb maar even bemiddeld dat er niets aan de hand is, dat het April's eigen schuld was en dat Puk niet bij Eem verhaal moest gaan halen. Pff soms zijn het ook karaktertjes hoor.

Vandaag staat dan ook de 2e enting op het programma, vanavond mag de hele bende weer mee. En dan snik nog een weekje voordat ze gaan uitvliegen. Pfff ga ze zo ontzettend missen, allemaal. Want het zijn allemaal eigen karaktertjes en allemaal zo ontzettend lief. Wordt straks wel heel erg stil maar weet dat ze straks goed terecht komen bij personeel wat net zo wijs met ze gaat worden als ik op dit moment ben.