maandag 26 september 2016

Showtime

Gisteren was het dan eindelijk weer zover.  Ik had me ingeschreven voor de show in Hoevelaken met Doetje. Ze is natuurlijk een paar keer geweest toen ze nog een klein Doetje was maar nu begon het serieuze werk, ze is 11 maanden en dus moest ze in de open klasse.

Zaterdag alle spullen bij elkaar gezocht,  voornamelijk spul voor Doet, ongelooflijk hoeveel je meeneemt voor haar maar ja alles om de dag goed door te komen.

Zondagochtend vroeg op, half 7 stond de wekker.  Het was maar 35 minuutjes rijden maar voor Doet al te lang, die houdt niet van autorijden. 
Er stond geen rij voor de veterinaire keuring,  was echter nog wel even spannend. Doet had een beetje last van de hitte gehad,  waardoor ze wat kleine warmte bultjes onder haar oksel had. De dierenarts wilde zeker weten ze geen vlooien had. Nou hou ik dat altijd heel erg goed in de gaten maar ja ze moeten het checken.  En ja hoor we kregen groen licht.
Hop naar de kooi,  alles inrichten en Doet installeren. Redelijk halverwege de ochtend mocht ze naar de keurmeester.  En wat deed ze het goed, de leerlingkeurmeester vond haar lief en ze werd helemaal bekeken.  Zag bij het opstaan om weer terug te gaan met Doet dat ze haar punt had gekregen. 
Wat later hoorde ik ineens dat we opgeroepen werden voor het podium,  Doet had de Biv (best in variĆ«teit)  gewonnen van alle aby's.  Ik had de tranen in mijn ogen staan, zo trots op mijn meid.  Ze is ook zo speciaal voor me en echt een geschenk.
Dit keer geen bis of voordracht maar gezien de spaghetti die ze is had ik dat ook niet verwacht,  ze kan niet op tegen andere volwassen poezen maar mijn dag kon toch niet stuk.
Uurtje of half zes konden we inpakken,  en we waren op tijd thuis.  Lekker meteen andere meiden ff knuffelen en Doet kon haar energie weer even kwijt.