donderdag 11 juni 2015

Rust wedergekeerd

En het is weer rustig in huis. Puk is gelukkig weer krols af maar ja voor hoe lang? Hopelijk wacht ze nu netjes een paar weekjes zodat ze na onze vakantie naar de kater kan. Daarnaast ook wel zo prettig voor de oppas die in huis komt want de hele dag Puk in de gaten houden, is geen pretje. Alle kattenmandjes weer even gewassen en we hebben het weer overleefd deze keer. 

Morgen staat voor Eem zijn afspraak bij de dierenarts op de planning, hij moet zijn jaarlijkse enting hebben en daarnaast is het weer tijd om zijn bloed en urine te laten controleren i.v.m. zijn nieren. Wacht even af wat de uitslag morgen is voordat ik weer een lading nieuw voer ga bestellen. Hij doet het zo ontzettend goed, ongelooflijk gewoon alsof het lijkt dat zijn nieren weer helemaal functioneren zoals het hoort. Morgenochtend gaat hij even apart op de slaapkamer met eten en een kattenbak die van een speciaal grit is voorzien. Als het goed is, heb ik dan binnen één uurtje een mooie plas verzameld voor de dierenarts die ze even kunnen controleren. 

Luna gaat ook even mee om naar de wond van de sterilisatie te laten kijken maar eigenlijk maak ik me daar niet echt druk om. Het ziet er ontzettend goed uit en ze doet het zo ontzettend goed. Mijn moeder wil haar ook even laten wegen, kijken of ze al is aangekomen. Haar vacht ziet er al beter uit dan toen ze kwam en ik vind ook dat haar kleur beter aan het worden is. Zo zie je maar dat goed voeding en een liefdevol huis wonderen doet. 

Gisteren kreeg ik ook wat foto's doorgestuurd van Luigi en Levi, de broers van Luna. Wat een heerlijke jongens zijn het om te zien en ze doen het ontzettend goed. Luigi was alleen niet zo slim geweest om een pad te likken die per ongeluk mee naar binnen was gehuppeld met het personeel. Tja schuimbekken dat hij deed, ze zijn direct met hem naar de dierenarts geweest waar hij wat medicijnen heeft gekregen en het euvel weer was verholpen. Of het voor de toekomst betekend dat hij voortaan een pad niet meer likt?? Mmmm denk het niet.

dinsdag 9 juni 2015

Na een goeie inspectie van de tuin en vooral of de steiger door de aby's te benaderen is, mocht het gepeupel toch lekker naar buiten. Kliko's maar even op een andere plek gezet zodat deze niet als opstapje gebruikt kunnen worden, tuinhek weer op slot en de bende mocht lekker buiten spelen. Voor ons ook wel zo prettig met een krolse Puk. Mag ze onder toezicht gewoon in de afgezette tuin rond hobbelen. Was ook met dat warme weer wel lekker om de deur open te hebben, wordt toch benauwd binnen en vooral Eem krijgt dan last van zijn vacht. Yana lag al op de grond van pff best warm hoor. 

Het hele weekend was ik ook druk in de weer om achter Puk aan te lopen en eventuele plekken waar ze had besloten om te sproeien, schoon te maken. Hiervoor speciaal spul in huis die de urine weghaalt, neutraliseert zogezegd waarna ik het met een natte doek verder schoon kan maken. Blij dat het nu weer over is en laten we hopen dat ze nu wel weer even een tijdje wacht met krols worden. Ook zo prettig voor de oppas die in huis komt.