vrijdag 10 april 2015

Luna

Vandaag is een spannende dag want vanmiddag gaan we Luna ophalen. We hebben van de week contact gehad met haar huidige personeel en afgesproken dat we haar vandaag ophalen. We gaan dan direct even door naar de dierenarts om haar te laten enten want daar was wat achterstand in. Daarna hup door naar haar nieuwe huisje waar ze als eerste mag kennis maken met Verdi, haar oudere broer. Later het weekend is Britt aan de beurt. Gisteravond alvast de nageltjes gesnoeid en de Feliway klaargelegd. Ik vind het allemaal ontzettend spannend, benieuwd hoe de meid het gaat doen en hoe snel ze zich thuis voelt in het huis bij mijn ouders. natuurlijk houden we dit bij op deze blog.

Vanna heeft ondertussen een cursus bij de hand zijn gevolgd want ze laat niet meer het kaas van haar brood eten zogezegd. Ze zit dus ontzettend goed in haar vel momenteel en dat merk je dus terug in haar gedrag. We zijn hier ontzettend blij om, zou het betekenen dat we toch een beetje door hebben hoe we haar darmen beter kunnen laten functioneren? Nee niet met de vezels want madam heeft door dat we iets in haar eten stoppen en dan hoeft madammeke het niet. Nee geef toch maar weer i.p.v. één keer per dag, twee keer per dag laxeerzout en dat helpt blijkbaar. 


dinsdag 7 april 2015

Paasdagen

We hebben een heerlijk lang weekend achter de rug, tenminste ik en de aby's. Martien mocht vrijdag nog even lekker werken. Het weer werkte ook deels goed mee vooral op 1e paasdag. Toen hebben we zalig met z'n allen in de tuin gezeten. Ze genieten er echt weer van om lekker naar buiten te kunnen en het zonnetje op hun lichaam te voelen. Puk is een echte zonaanbidster, houdt niet van kou dus vol in de zon, lekker op een warm dekentje. Yana is wat makkelijker, die rent weer lekker langs het hek om tussen eventuele spleetjes in het hek, naar buiten te gluren want tja je moet toch alles in de gaten houden, vooral of er vreemde katten rondlopen aan de andere kant. 

Vanna was op de BBQ gaan zitten, mmmm zeker een teken dat we die weer moeten gaan aansteken. Oké Vanna vrijdag beloofd een goede dag te worden dus hij gaat aan. Samen met de houthaard, lekker buiten genieten in de tuin. Eem lag als een stuk oud vuil achter op de vlonder, Martien hem maar even van een dekentje voorzien. Dat kon de man wel waarderen en hij lag heerlijk op de grond tussen Martien en mij in.

Ze weten nog niet dat we daar een ander bankje gaan neerzetten. Nu hebben we twee loungestoelen staan maar die zitten niet echt comfortabel dus we gaan een loungebankje neerzetten. Lees dat we straks met z'n allen daar kunnen loungen. Ook een soort schaduwdoek zodat vooral als de zon zomers warm is, we er nog lekker kunnen toeven . Benieuwd wie er wederom weer meer ligt, wij of de aby's........

Luna

Donderdagavond ben ik bij Luna op bezoek geweest om haar baasje te helpen het e.e.a. over Luna op papier te zetten. Wat een lief ding is het geworden en echt een duplicaatje van haar moeder Yana. Heel lief en rustig, toen ik haar ging knuffelen hop het knorretje ging aan. Ze houdt exact van dezelfde manier knuffelen als haar mama Yana. 

Ik merk wel dat dit me toch aardig aangreep, tja zowel wij als het baasje hebben altijd gedacht dat het een forever home was maar soms wijzigen omstandigheden en lopen dingen anders dan gepland. Maar ik ben al ontzettend blij dat we het samen kunnen gaan doen, samen op zoek naar een nieuw huisje.

Vrijdagochtend was ik even bij mijn ouders, even vertellen hoe het was etc. en toen kwam daar toch het verlossende woord. Wij willen Luna heel graag een huisje geven. We hebben na het overlijden van Dole altijd een blauwe aby gemist en tja een dochter van Yana die zouden wij graag dat huisje willen aanbieden. 

Ik heb direct een berichtje naar het baasje gestuurd en nu gaan mijn ouders samen met mij een keertje kijken bij Luna zodat ook alle partijen en elkaar een keertje hebben ontmoet en gezien. Heel spannend allemaal, zou het heel leuk vinden en weet zeker dat mijn ouders een super huisje kunnen aanbieden voor deze lieve meid en natuurlijk is haar oudpersoneel altijd van harte welkom om haar te komen bezoeken.