donderdag 3 december 2015

Ziekenboeg

We hebben momenteel een ziekenboeg en wel bij de fawnies. Vanna was ineens een beetje down, keek wat zielig dus maar even een afspraak gemaakt. De dierenarts voelde al snel wat er aan de hand was, haar wel bekende probleem. Ze had last van obstipatie, zat helemaal vol. Omdat we zelf gewend zijn om klysma's te geven, was zijn advies om thuis direct een klysma te geven en twee uur later weer een. Tevens ook beide keren Laxatrax toedienen. Thuisgekomen alles in orde gemaakt want ze moet dan altijd in de bench. Normaal in de huiskamer maar ja met de baby's en Puk niet zo handig dus nu heeft ze een mooi plekje in de keuken gekregen. Vooral de eerste klysma ging erg lastig, alles natuurlijk helemaal strak van het persen maar uiteindelijk gelukt. Niet veel later kwam de dwarsligger er al uit. Nu is het heel even alles goed in de gaten houden en anders moet ze toch nog een keertje een klysma hebben. Zet haar direct toch ook maar weer op haar laxeerzouttabletten en de destress want we denken dat ze toch wat gestrest geraakt van Puk en de baby's en dat Puk dus weer door het huis loopt. 

Sinds een paar dagen is Eem niet meer in zijn hum. Hij loopt veel te ijsberen en kan zijn ei niet kwijt zogezegd. Hij heeft ook niet echt veel trek en dat terwijl hij altijd stond te blèren om zijn eten. Omdat we toch ook met Vanna moesten, hebben we Eem ook maar even meegenomen naar de dierenarts. De dierenarts heeft even aan zijn neus gevoeld en tja verder kan hij weinig. Hij vermoedt dat hij meer last gaat krijgen van de bijwerkingen van de tumor dan van de tumor zelf. We proberen of hij met antimisselijkheidstabletten beter gaat eten maar mocht dat geen verbetering geven dan moeten we helaas het moeilijke besluit gaan nemen. We willen niet dat hij gaat lijden en als hij niet meer wil eten houd het op.  We hebben het een halve week hooguit een week gegeven in overleg met de dierenarts en mocht het dan niet verbeteren dan weten we dat we de zo zware beslissing moeten gaan nemen. 

dinsdag 1 december 2015

Drukke baby's in de huiskamer

Wat gaat het toch ontzettend snel bij de baby's. Sinds afgelopen zondag hebben ze alweer de halve kamer tot hun beschikking en wat een pret hebben ze. Puk is volgens mij de grootste kleuter, rent, springt en doet gek. De baby's vinden het helemaal top, niets leuker dan ruig spelen met mama. Ook het eten gaat nu ontzettend goed. Sinds afgelopen vrijdag krijgen ze alleen maar vlees en geen pap meer. Puk was namelijk stiekem vlees aan het voeren waardoor de darmpjes wat van slag raakten. Alles door elkaar is niet echt prettig als je net begint met vast voer eten dus nu maar op advies van Puk vlees. Daarna gaan we rustig wat blikvoer toevoegen zodat ze ook leren blik te eten. Hiervoor kiezen we wel voor kwaliteitsvoer zonder granen. 

Ondertussen groeien ze als kool, Dunja woog vanmorgen alweer 740 gr., Da Vincy 470 en Danté tikt bijna de 800 gram aan. Ze hadden helemaal geen zin om stil te zitten voor het wegen, leuke uitdaging zo op de vroege ochtend maar het is weer gelukt. Ik weeg ook niet meer iedere dag, ze groeien goed en zien er top uit.

De andere aby's vinden het ook wel erg leuk worden behalve natuurlijk Vanna. Die houdt niet van baby's, veel te druk vind ze en dan zijn ze ook nog van Puk.  Eem vindt het juist helemaal super, hij is net hun grote surrogaat papa en de baby's ? Die vinden hem helemaal fantastisch. Zitten ze aan zijn staart dan blaast hij even en daar hebben ze netjes respect voor. Het weekend zat Vincy naast Eem en toen ging die goedzak die kleine smurf eens goed boenen. Zo lief om te zien, helaas wel te laat met mijn fototoestel. 

Eem doet het dus op dit moment nog steeds goed. Heel soms heeft hij een uurtje buikpijn maar voor de rest gaat hij lekker. Vandaag wel weer even medicijnen halen want de voorraad is weer aardig leeg. Direct maar even een afspraak maken voor de baby's en hun eerste enting. Staat die afspraak maar en heb ik nog keuze in tijd. Het liefst wil ik direct om half 7 zodat ik niet in de wachtkamer hoef te wachten met eventueel blaffende honden. Het liefst zo relaxt mogelijk voor ze.