donderdag 15 januari 2015

Dagelijkse beslommeringen

De baby's zijn alweer bijna één weekje bij hun nieuwe personeel en wij beginnen langzaam onze draai weer te vinden. Puk begint weer langzaam in haar ouwe doen te komen, lees alles samen met mij doen. Iedere ochtend glipt ze langs Martien de slaapkamer in om even een uurtje lekker bij mij in bed te kruipen. Ach van mij mag ze, ze ligt heel lief te knorren dus ook nog rustgevend. 

Ik was er al uit maar ook Martien ziet wel in dat het voor Puk leuker is om er een speelmaatje bij te hebben. Omdat ik toch nog heel graag een blauw of fawn poesje van haar wil, hebben we toch wel een beetje besloten om medio dit jaar toch nog één keertje Puk te laten dekken in de hoop dat nu het langverwachte poesje erin zit. Het is normaal niet gebruikelijk bij ons om zo snel achter elkaar een nestje te nemen, meestal lassen we één rustjaar er in maar Puk wordt ook een dagje ouder dus we willen het daarom niet te lang uitstellen. 


We gaan nu de komende maanden Puk weer helemaal in een topconditie brengen en kijken wanneer onze vakantie zal zijn om daar het nestje op in te plannen. 


De rest begint ook weer aardig in zijn/haar doen te komen lees dat ze het top vinden om gewoon dag en nacht op die kachel in de huiskamer te kunnen liggen. Als er baby's zijn, kunnen ze de eerste weken niet in de huiskamer omdat Puk dat niet wil. Daarna kan het gewoon alleen doen we dat uit voorzorg niet als wij van huis zijn. Je weet nooit wat er gebeurd als je weg bent. Dat zagen we afgelopen maandag al. Martien kwam thuis en wat een serene rust heerste er. Blijkbaar toch even een kleine aanvaring geweest. Heel begrijpelijk met een Puk die vol hormonen zit omdat haar baby's net het nest hebben verlaten. 

Vanna is de enige die nog erg moet wennen maar Vanna is altijd al onzeker en vind het niet leuk als Puk haar pest en tja dat gaat ze nu natuurlijk weer doen. Ze mag het niet, dat weet die kleine donder maar ja het is zo leuk en ze reageert zo leuk. Ach nog even en het wordt weer lekkerder weer zodat ze buiten kunnen rommelen en spelen. Mogen ze samen met ons in de tuin klussen. 

zondag 11 januari 2015

Stil

De baby's zijn dit weekend verhuisd naar hun nieuwe personeel en wat is het toch ontzettend stil in huis. Ik mis die kleine doerakjes en Puk met mij. We moeten echt weer even ons draai vinden na 3 maanden intensief zorgen voor deze kleintjes. Puk heeft natuurlijk het meeste werk gedaan maar ook wij hebben veel tijd en energie maar vooral liefde in de opvoeding van deze baby's gestopt. Resultaat was dat ze ontzettend lief en mensgericht waren. 


Vrijdagavond zijn als eerste C-Jay en Casimir naar hun nieuwe personeel in Weesp vertrokken. Ze werden al ontzettend verwacht. We dachten altijd dat Casimir de dapperste van de twee was maar die C-Jay heeft ons ontzettend doen verbazen. Wat een stoer manneke was het toch. We zijn een tijdje gebleven totdat we zeker wisten dat de mannen gewend waren en zijn toen naar huis gegaan. De volgende ochtend volgde al de eerste foto's van de mannen samen op de kattenbak. Ze hadden lekker in bed mogen slapen en hadden hun hapje ook al achter de kiezen. Zo te horen beginnen ze al aardig te wennen.

Chanel is wat verder weg gaan wonen, namelijk in Zeeland. Zaterdagochtend zijn we samen met Chanel richting Zeeland vertrokken. Daar aangekomen mocht ze kennis maken met haar nieuwe huisgenootje. Die vond het allemaal nog maar eng maar Chanel? Nee die liep als een waar prinsesje door de kamer te paraderen. Trappelen met de voetjes en staartje recht in de lucht. In het begin zocht ze nog wel steun bij mij maar op een gegeven moment was dat niet meer nodig. Voor ons is dat dat het teken dat het bijna tijd is om te gaan en haar in handen achter te laten bij haar nieuwe personeel. Ook van haar hebben we al diverse foto's ontvangen al spelend met haar vriendinnetje. Heel misschien dat ze er nog een somali vriendin bijkrijgt, dat zal ze helemaal top vinden want Chanel is een heel lief en open meisje die andere katten erg leuk vind.


Thuis bij ons is het dus weer rustig, het huis is weer helemaal in oude stijl teruggebracht. We hadden vanwege de baby's toch wat aanpassingen gedaan zodat ze veilig in huis konden spelen. De kerstboom staat weer op zolder en het wordt tijd om weer wat kat-veilige kamerplanten neer te gaan zetten en ook weer wat verder in huis te klussen.