vrijdag 13 maart 2015

Slimme Puk

Puk zit er weer helemaal in met het 's morgens langs Martien rennen om bij mij in bed te kruipen. Vanochtend was Martien alleen even naar de toilet gegaan maar madammeke vond het tijd om weer bij mij te liggen. Toen Martien weer terugkwam, drukte ze zicht nog meer tegen me aan en lag heel stil. Martien vroeg al ligt ze bij je? Ik hoor niets. Nee natuurlijk niet, die houdt zich stil zodat jij niet weet dat ze bij mij ligt. We hebben lekker nog een uurtje zo gelegen. Toen de wekker afging, was madammeke echter wakker en niet meer van plan om te gaan slapen want wekkers? Dat betekend opstaan en ETEN

donderdag 12 maart 2015

Vanna

Het voer voor Vanna is binnen en madammeke vindt het lekker. Mooi zo want nu kunnen we gaan kijken of dit voer helpt bij een betere stoelgang. Het is wel een knuffel de laatste tijd zeg, iedere avond gezellig bij mij op de bank. 's Avonds krijgt ze als extra een papje astronautenvoer, dat vindt ze heerlijk en heeft ze dan ook zo opgeslobberd. Kijken of we op deze manier haar darmen kunnen ondersteunen. De dierenarts zei al dat dit lastige problemen zijn, is echt zoeken naar de juiste manier die werkt. We gaan gewoon door met uitproberen.

Dit weekend tijd om ook eens naar het tuincentrum te gaan en kattengras te halen voor ze. Krijgen ze een eigen pot in de tuin waar hun gras in staat. Blijven ze hopelijk van alle andere grasplanten af. Martien wil namelijk nog steeds ook grassoorten in de tuin maar ja met die knagers, is het gras binnen de kortste keren gekortwiekt. Onze mooie nieuwe plant binnen, wordt gelukkig nog wel met rust gelaten, tja die heb ik gewoon ingespoten. Is dus toch iets wat helpt :-) Tijd om nog een mooie plant aan te schaffen en dan is het huis ook weer wat gezelliger.


maandag 9 maart 2015

Genieten

De afgelopen week was het een rustig weekje op onze blog maar dat kwam omdat wij er een weekje tussenuit waren. De aby's mochten niet mee, die zijn thuis goedverzorgd achtergelaten bij de oppas. Ze zijn dan ook helemaal niets tekort gekomen alhoewel Eem altijd vind dat hij tekort komt. In de week van onze afwezigheid was hij wel een dagje niet lekker maar daar wij dit kennen, hadden we de oppas al verteld dat hij wel eens een dagje niet lekker is maar dat dat altijd hooguit een dagje is en niet langer. Voorheen was dit soms wel eens twee dagen maar de laatste tijd gaat het heel goed en is hij meestal maar één dagje hooguit niet lekker. En zo ook dit keer, een maaltijd heeft hij overgeslagen maar daarna was hij weer helemaal present. Zij allergie blijft toch nog wel een probleempje, de Chinese kruiden doen niet helemaal hun werk goed dus hij heeft een paar kleine lik plekken. In mei mag hij toch mee voor zijn grote nier-check (bloed en urine-onderzoek) en zijn enting, kan ik direct even overleggen met de dierenarts. Eventueel Prednoral maar ja dat is weer belastend voor de nieren, maar even kijken of we eruit komen.

Vanna vond het prompt bij thuiskomst nodig om last te hebben van haar darmen. Het gaat de laatste tijd weer wat minder. Ze is wat aan de iele kant maar dat komt doordat ze niet goed haar voer opneemt. Ik ben maar weer even aan het zoeken gegaan of er nog speciaal voer is buiten brokken om wat ik haar kan geven en zo kwam ik op Kattovit Gastro, dit is voer speciaal voor katten met maag en darmproblemen. Het neemt makkelijker op, zorgt dat de stoelgang makkelijker gaat maar ook dat de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Ideaal zou je zeggen dus direct maar even wat blikjes voor madammeke besteld. Benieuwd wat ze ervan vind. Ondertussen is het nog steeds de grootste knuffel, gisteravond lag ze heerlijk samen met mij naar Boer zoekt Vrouw te kijken.

Ze was moe net zoals alle andere aby's want het was zulk mooi weer dat we druk in de weer zijn geweest in de tuin. Snoeien en alles opruimen, heerlijk gewoon. De aby's doen niets anders dan loungen op de door mij gemaakte plekjes. Heerlijk om ze zo te zien genieten in de zon. Bij het verlaten van de zon uit de tuin, zijn ze echter verdwenen, liggen zo in huis in de vensterbank want daar is de zon altijd aan het einde van de dag/begin van de avond.

Puk en Yana waren lekker samen in de keuken in het mandje gaan liggen. De dames zijn momenteel weer helemaal close met elkaar. Zal wel komen omdat Puk aan de pil zit. Dan is ze altijd wat meer close met haar moeder. Nog een paar maandjes en dan mag ze weer van de pil af en gaat ze voor de laatste keer mama worden.