vrijdag 14 november 2014

Eem is zijn tweede dag ingegaan van zijn dieetvoer en mijnheer is weer helemaal opgefleurd. Hij vindt het eten zalig en hapt het lekker weg. Daarnaast krijgt hij weer zijn antimisselijkheids-medicijnen en ook dat zorg ervoor dat hij zich een stuk beter voelt. Vanochtend vertrok hij na zijn hapje eten niet direct zijn mandje in, wat hij de laatste tijd vaak deed, maar ging mij gezellig lastigvallen met zijn drukke gebabbel en aanwezigheid. Hij vond het zelfs nodig om mij een lieflijke beet in mijn wang te geven. Iets minder maar wel lief van hem. Ben nu ook bezig met het uitzoeken van een waterfontein voor het kereltje (en de rest natuurlijk) en dan zien we half december wel hoe zijn waarden zijn.

De baby's kregen vanochtend voor het eerst pap, dat is blikvoer met kittenmelk. Helaas werd het nog niet zo gewaardeerd en begonnen zowel Casimir als Chanel de boel onder te graven. Een trucje die ze van mama Puk hebben geleerd. Ondertussen was C-Jay onder luid gepiep bezig met zijn eerste plasje op de kattenbak. Puk was al helemaal ongerust dus ik zei al tegen haar, maak je niet druk hij is alleen bezig met zijn eerste plasje op de bak, net zoals Chanel afgelopen week. Was ook zo'n druk gepiep.

Vanavond ga ik maar pap maken met meer kittenmelk en minder blik, hopelijk wordt dat meer gewaardeerd. Even een beetje opwarmen voor de kleine baby's en hopelijk gaan ze het dan waarderen.

donderdag 13 november 2014

Eem

Vandaag eens niet over de kleine baby's maar over onze Eem. Gisteren was hij weer niet helemaal lekker en dus de dierenarts gebeld om een afspraak te maken voor die avond. Zo gezegd, zo gedaan dus met Eem naar de dierenarts. We hebben een bloedtest laten afnemen en daar kwam uit dat zowel zijn lever als nieren niet helemaal functioneren zoals het moet. Voor verder onderzoek was er wat urine nodig. Zo gezegd, zo gedaan. Eem vanochtend apart gezet met een bakje en maar hopen dat hij netjes ging plassen.

Mijn moeder is tussen de middag even bij hem gaan kijken maar mijnheer had nog niets gedaan. Dus de dierenarts maar gebeld of ik langs kon komen om het dan maar rechtstreeks vanuit de blaas te laten halen. Denk dat mijnheer dat gehoord heeft want toen ik hem thuis ging ophalen, had hij heel braaf een plas gedaan.

Die is geanalyseerd en daar kwam naar voren dat hij waterige urine heeft. Er wordt nog opgestuurd en daar krijg ik morgen dan de uitslag van. In de tussentijd gaat mijnheer netjes op een nierdieet en gaan we op zoek naar een drinkfontein want dat is heel goed voor katten met nierproblemen.

Ik hoop dat het allemaal met het dieetvoer weer de goede kant op gaat met mijn grote man, ik weet dat hij al op leeftijd komt maar missen wil ik hem nog zeker niet. In december als de baby's voor hun enting naar de dierenarts mogen, gaat Eem ook weer mee en laat ik zijn bloed weer testen. Kijken of er vooruitgang in zit.

dinsdag 11 november 2014

Iedere dag is een feestje want wat is het toch genieten met de kleine baby's van Puk. Ze worden steeds nieuwsgieriger en drukker. Samen spelen maar ook apart met een muisje of kraakballetje. het maakt ze eigenlijk allemaal niet uit. Ook de verenstok vinden ze mooi, gaan ze al achteraan, zo nieuwsgierig is het spul.

Vast voer is echter nog geen feit. Puk probeerde het weekend of ze wilden eten door wat vers vlees mee naar de ren te slepen. Prrrr Prrr ging het maar helaas voor haar de baby's hebben er nog geen zin in. Puk probeerde het daarna nog een keertje met een nieuw stukje vlees maar ook toen was er nog geen baby te porren voor een hapje. Zielige Puk, doet ze zo haar best maar de baby's waarderen het niet echt.

Vond het zelf wel een heel mooi gezicht, Puk die haar baby's aan vast voer wil laten wennen. Ze staat op dat punt zo dicht bij de natuur, prachtig gewoon. Voor mij ontzettend genieten en doet me laten twijfelen om haar al te laten helpen of om het nog een keertje te proberen en dan hopelijk wel mijn zo gehoopte blauwe poesje. 

Over een nestje gesproken, volgende week vrijdag mag Britt mee naar de dierenarts voor haar PL test en als dat goed is, laten we direct een swap afnemen i.v.m. de DNA-testen. Ben ontzettend benieuwd hoe madammeke het doet want het is echt een kronkel aby. Net haar moeder. Stilzitten is er niet bij en vasthouden is ook maar niets, je moet kunnen bewegen.

Als alles goed is, gaan we kijken wanneer eventueel Britt haar kittens mag hebben. Is even goed plannen en kijken hoe dat gaat want voor mijn ouders is het alweer even geleden en tja hoe zal Britt het doen. Is ze precies zoals haar moeder? Dan heeft Verdi een probleempje en mag hij er niet bij de eerste tijd. Ach eerst maar eens de testen doorstaan, laat ook maar nakijken of ze verdunning draagt. Toch wel leuk om te weten nietwaar?