donderdag 17 september 2015

Voedingssupplementen

Vandaag komen eindelijk de voedingssupplementen voor Eem binnen. Vanavond ga ik dan ook direct beginnen, hoe eerder hoe beter. Benieuwd of hij ze wil eten, meestal is hij niet zo lastig maar soms kan hij ook dwars zijn. De antibiotica neemt hij niet meer zomaar met een beetje blik, we moeten deze dus gewoon toedienen onder dwang. Martien houdt 'm vast en ik snel tablet in zijn bek doen. Moet zeggen dat deze methode goed werkt maar die ander is makkelijker. Gelukkig hebben wij mochten we een avondje weg zijn, mijn zus nog die als backup geldt en ook goed is in het geven van medicijnen. Een geruststellende gedachte. Ga wel even tussen de middag Eem's favoriete merk voer bij de dierenarts halen. Kijken of hij het dan wel wil hebben je weet nooit.

Voor de rest gaat eigenlijk alles gewoon lekker zijn gangetje. Puk begint al dikker te worden en struint het hele huis af om eten te vinden. Restjes? Nee die zijn nergens te vinden met Puk. Gisteravond was ze wel weer even aan het kwallen. Vanna was namelijk langs Martien de slaapkamer in gerend, ze mocht even blijven totdat we gingen slapen. Tja en dan zijn de andere dames natuurlijk jaloers en was het ff ruzie nadat we Vanna weer uit de slaapkamer hadden gezet. Ach Puk en Yana maar 's nachts in de huiskamer en Eem & Vanna samen in de rest van het huis. Kunnen ze weer ff tot rust komen, wij lekker slapen en de volgende ochtend alles weer koek en ei. Het zijn soms net kinderen die je in huis hebt. :-)

O ja en we vergeten bijna dat gisteren ons Yaantje jarig was, alweer 11 jaartjes jong! Eem had daar niets mee want toen Yana bij mij op schoot wilde komen liggen, vond Eem dat niet goed en met een hap in haar rug moest ze het veld ruimen. Zielig Yaantje, maar even lekker bij me genomen om te knuffelen. 

dinsdag 15 september 2015

Van alles en nog wat

Het gaat allemaal rustig zijn gangetje met onze 4 aby's. Eem is ontzettend verwent met aandacht en ligt lekker iedere avond bij mij op schoot. Natuurlijk komt hij er wel af voor zijn natje/droogje maar voor de rest geniet hij (maar ook ik) van de tijd die we nog samen hebben. Yana en Vanna laten zich natuurlijk ook niet onberoerd en proppen zich er ook nog ff ergens bij. Yana meestal in mijn nek en Vanna op mijn benen, ze laat zich niet zo snel door Eem wegjagen. 

Puk ondertussen is alleen maar bezig met eten, eten en nog eens eten. Naar de keuken lopen betekend direct Puk bij je want tja Puk is zwanger en wil natuurlijk eten, eten en nog eens eten. Mmm nog steeds zijn de meningen daarover verdeeld. Puk mag nog niet teveel eten, dat is niet goed voor haar want te dik worden willen we niet. Dat geeft alleen maar problemen bij de bevalling. We gaan binnenkort de bevallingskist maar eens opzoeken en neerzetten. Dan kunnen we met z'n allen daar weer aan gaan wennen. 

Gisteravond bij thuiskomst wachtte er ook een verrassing. In de bus lag een briefje dat er een pakket was afgegeven bij de buren. Mmm ik had niets besteld en Martien ook niet dus maar snel even vragen bij de buren. Bleek het een doos van Prins te zijn, Eem had 5 kg nierdieetbrok gehad om uit te proberen. Natuurlijk even snel aangebroken en een paar brokken geprobeerd. Achteraf niet handig want mijnheer had net gegeten en dan moet hij niet nog wat daarna eten. Gaat eigenlijk altijd mis en dan moet hij overgeven dus ook zo gisteren. Gelukkig vanochtend alles weer rustig. Kijken of het lukt om deze brokjes als laatste maal te geven of door het blik heen te mengen. Is even goed nadenken hoe/wat vanwege zijn medicijnen maar we komen er wel en Eem vindt ze heerlijk (en de rest ook).

Tot slot van onze avond vond Vanna het weer tijd om een pier in de tuin te vangen en mee te nemen naar binnen. De bank was een hele mooie plek. Mmm vond het wat minder zo'n pier op de bank maar Vanna heel lief beloond en gezegd dat we het piertje toch maar buiten in de tuin laten spelen. Zo gezegd zo gedaan. Benieuwd wanneer ze er weer eentje gaat halen.