donderdag 16 april 2015

Bijna een week

Luna is alweer bijna een weekje bij mijn ouders en het gaat heel goed met de meid. Maandagavond hebben we haar maar niet los gelaten want na zo'n bezoekje aan de dierenarts zijn ze altijd wat gestresst. Dinsdagavond mocht ze wel weer lekker rondrennen door de kamer en ze heeft de boel dan ook goed verkend. De krabpaal gebruikt om lekker de nageltjes aan te scherpen, het televisiekastje bekeken, de vensterbank onderzocht etc. etc. 

Vanavond is het dan tijd om haar uit de bench te laten samen met Verdi en Britt. Heel erg benieuwd hoe dat gaat verlopen. Ze begint namelijk aardig chagie te worden van de bench. Kan ik me voorstellen, is ook niet leuk maar ja het is voor het goede doel nietwaar. Hierna is het aan mijn ma om haar te leren dat ze komt op haar naam. Heb vandaag even wat lekkere stokjes gehaald, het enige waar je haar een beetje mee kunt paaien. Het is niet zo'n grote eter hebben we al gemerkt. Ach misschien gaat ze dat toch doen als ze de rest hun bakje ziet leeg schrokken.



maandag 13 april 2015

Super

Vandaag mocht luna mee voor de snaptest.  Ze was heel relaxed en rustig en makkelijk in de reismand te zetten.  Dus hopelijk onderweg naar de dierenarts.

We konden direct doorlopen. Heuvels eigenlijk zo gefixd,  ze was goed te prikken.  Direct een wormenkuur erin laten doen en toen was het wachten op de uitslag.

En yes ze is negatief getest en mag nu zeker blijven.  Lekker doorgaan met de ingeslagen weg en dan rent ze over een tijdje lekker rond samen met Verdi en Britt. 

zondag 12 april 2015

Ze is er

Afgelopen vrijdagmiddag hebben we luna opgehaald. Voordat ze naar haar definitieve huisje mocht,  zijn we eerst langs de dierenarts gereden.  Haar entingen waren niet in orde. Daarnaast even een check kan nooit kwaad.

Het bandje om haar nek is direct afgegaan,  was hard nodig want de haren zijn daar helemaal weg. Voor de rest was de vacht stug maar dat is met goeie voeding weer op te lossen.

We gaan morgenavond voor de zekerheid nog even een snaptest laten doen en dan over 3 weken de tweede enting. 

Vandaag hebben we luna naar beneden gehaald,  ze zat even apart in een kamertje om bij te komen.  Nu hebben we een bench ingericht waar ze wel alles kan zien maar nog wel veilig. Het ging aardig goed, Britt en Verdi waren er weer snel klaar mee. Het is eerder luna die moet wennen.  Maar alles rustig opbouwen met haar, stap voor stap.  Vanavond mag ze er even uit, de rest uit de kamer en dan zo verder opbouwen. 

We zullen de komende weken natuurlijk alles over het inburgeren luna hier posten.