vrijdag 8 oktober 2010

het begint op te schieten

Het weerbericht voorspelt weer een heel mooi weekend dus dat betekend weer lekker de deur open en in de tuin rommelen onder supervisie van onze aby's. Niets is leuker als je buiten bezig bent behalve bij teveel herrie. Dan gaan ze toch maar ergens rustig op afstand toekijken hoe wij aan het zwoegen zijn. Net hebben ze weer allemaal even buiten gelopen, ik ondertussen het huis weer even gedweild want dat is toch wel nodig van tijd tot tijd. Weet niet hoe ze het doen maar soms kunnen ze er een bende van maken, net kinderen.
De bevallingskist heeft zijn definitieve plek gekregen in de huiskamer, lekker met kranten en zachte dekentjes erin. Yana heeft nog steeds niet echt veel interesse in de kist maar kan me van de vorige keer herinneren dat ze dat ook pas op het allerlaatst had. Ze moet tenslotte nu nog ongeveer 2 weken. Ze begint nu wel lekker bol te worden en het slapen wordt steeds lastiger. Eten doet ze als een boodwerker. Normaal krijgen ze 2 keer per dag eten maar Yaan geven we nu 3 keer want er is niet zoveel ruimte in haar maag met ook nog van die kleintjes erin. We hebben ook al wat beweging gezien, van die mooie golvende bewegingen als ze rustig zit dus dat er kleine dondertjes in die buik zitten, dat is zeker.

maandag 4 oktober 2010

Werpkist

Al een paar dagen loop ik met de gedachte of het niet handiger is om een werpkist te zoeken voor Yana. Dat komt ook omdat de vorige keer ik een perfecte kartonnen doos had gevonden (nl. de doos van mijn kerstpakket) maar ja die heb ik nu nog steeds niet. Druk gegoogled op internet en nu een hele mooie bench gevonden. Het is officieel een reisbench die rondom dicht is behalve aan de voorkant. Daarin zitten twee schuifdeurtjes van tralies. Deze kunnen er uit gehaald worden  als je wilt. Tevens is het geheel van plastic dus heel goed schoon te houden. Vol trots hebben we hem vandaag gehaald en neergezet. Alle aby's direct kijken behalve degene waarvoor we hem gehaald hebben, Yana. Ze heeft hem even een kleine inspectie gegeven maar Puk was er drukker mee. Nou we kijken het maar aan of het wat gaat worden, hij staat in ieder geval heel netjes en wat ons betreft een uitstekende keuzen, nu Yaan nog overtuigen.............