zondag 3 mei 2015

Luna's tweede enting

Vrijdag stond de tweede afspraak voor de enting van Luna. Hierna heeft ze zogezegd haar kittenboost weer gehad en is ze weer helemaal up to date wat betreft het enten. Het was heel makkelijk om haar mee te nemen alleen reizen vindt ze toch echt niet leuk ondanks wat haar oud baasje ons heeft verteld. Hele verhalen in de auto, van een lief mauwtje tot ineens een wat bozer mauwtje.

Ze is weer even helemaal nagekeken, haar gebitje ziet er al een stuk beter uit. Goed voer is dan ook erg belangrijk. Qua gewicht is ze nog niet aangekomen maar ja ze heeft het dan ook erg druk bij mijn ouders. Samen met Britt maakt ze tegenwoordig de tuin onveilig. Samen rennen ze van binnen naar buiten. Verdi vindt het allemaal wel best, kan hij zich meer richten op het krijgen van eten.

Luna protesteerde wel wat bij de dierenarts maar het is geen kwaadaardig poesje. De dierenarts was dan ook wel gecharmeerd van het dametje. Tja haar basis die wij haar toch die eerste 3 maanden hebben gegeven is belangrijk en daarnaast hebben we haar rustig stap voor stap geïntroduceerd in haar nieuwe huisje. Tot slot nog even haar prikje en ze mocht weer mee naar huis.


De volgende dag had ze wel last van een ent-reactie lees dat ze wat hangerig is. Ach komt vaker voor bij een tweede enting. Heb het ook bij het laatste nestje van Puk gezien, C-Jay was na zijn tweede prikje ook een beetje hangerig. Na een dagje komen de praatjes weer wat terug en na twee dagen zijn ze weer helemaal back in business. Mijn moeder zei alleen, is wel stil hoor, normaal praat ze de oren van je kop. Ach straks als ze weer haar babbel heeft, denk je met weemoed terug aan dit rustige moment.

Brokkenspel

Iedere avond krijgen onze aby's een handje brokken, normaal strooi ik ze op de grond neer zodat ik de slaapkamer in kan zonder dat er bijvoorbeeld een Vanna meerent en lekker onder het bed gaat zitten zo van, pak me dan als je kan. 

Dit keer had ik een ander idee over het brokken geven, vond het wel weer eens tijd om het brokkenspel te spelen met de ze. Dat is dat ik één voor één een brokje over de grond heen schuif. Allemaal worden ze daar ontzettend druk van, want niets is leuker dan achter je brokje aan te moeten rennen. Nou ja behalve Yana want Yana is met dit spel erg lui en komt gewoon voor je staan. Ze heeft zoiets van, ga toch echt niet achter mijn voer aan rennen. Dat mogen die andere wel doen maar ik doe dat toch echt niet. Ach en ik trap er iedere keer weer in om haar dan maar zo een brokje toe te schuiven.


De beste in dit spel is Vanna, die is heel snel en wendbaar. Eem is gewoon pure kracht en beukt iedereen aan de kant en Puk? Die huppelt er heel vrolijk tussendoor. Ach iedereen zijn kwaliteiten nietwaar?