woensdag 13 april 2011

Gisteravond hebben we weer eens het brokkengooifeest gehouden. Wat een brokkengooifeest is? Heel makkelijk, ik pak een hand brokken, ga rustig in de huiskamer op de grond zitten en dan één voor één de brokken weggooien. Vooral Eem en Vanna vinden dit spel echt helemaal top. Vanna kan zelfs ongeveer 180 graden draaien in haar ren en Eem? Die rent als een olifant erheen, iedereen opzij duwend. Puk begint het spelletje al een beetje te snappen maar ja ze is niet snel genoeg, die fawnies gaan als een speer. Normaal zijn ze niet vooruit te branden maar als we dit spelletje doen, nou hoed jezelf want dan worden ze erg fanatiek. Yana is helaas ontzettend lui, die vertikt het om achter brokken aan te rennen. Ze komt naar me toe lopen en kijkt me aan van geef ze nou maar gewoon, ik ga toch echt niet achter een brokje aanrennen.

Gelukkig voor de beestebende is vandaag weer de nieuwe lichting binnengekomen van de brokken. Alles was helemaal op dus dadelijk maar even de zakken in de mengton gooien en alle smaken door elkaar heen mixen en in de blikken. Kunnen ze lekker weer brokjes eten.....

maandag 11 april 2011

Het is alweer een klein weekje geleden dat ik een berichtje op mijn blog geschreven heb maar het zijn drukken tijden. Het bamboe is ondertussen uit de tuin verdwenen, de aby's hebben de boel reeds helemaal geïnspecteerd en zijn zeer nieuwsgierig wat er nu eigenlijk gaat komen. We hebben om het e.e.a. uit te proberen alvast wat planken neergelegd, helemaal interessant volgens de viervoeters.

Het gras voor de bamboe staat gelukkig nog voor ze en we gaan dit naar een ander plekje verhuizen want vooral Puk vind het heerlijk om hier tussen te liggen als het zonnetje schijnt. Puk vindt het zowiezo erg gezellig om in het zonnetje te liggen. Zodra ik mijn dekentje buiten leg, ligt Puk binnen enkele seconden bij me op de deken en gaat druk aan de slag met mijn haar. Niets is leuker dan dat gepluk en getrek aan het haar van je baasje.

Dit weekend heeft de meid wederom bezoek gehad, ja ja het moet niet gekker worden met haar. Straks gaat ze nog naast haar schoenen lopen. Dit keer kwam ze wel even kijken maar snel lag ze weer lekker in de zon onder haar gras. Yana nam dit keer de honeurs waar voor haar waar en dat deed ze harstikke goed. Yana kan zo indringend voor je staan en je aankijken van kom even dichterbij dan kan ik je een neus geven. Je kunt echt niet om haar heen ondanks dat ze niet de grootste is.