donderdag 19 mei 2011

Jubileumshow SAN : 22 mei 2011 te Harmelen

Even geen nieuws over onze aby's maar wel een interessante dag waar veel aby's en ook somali's te bewonderen zijn.

SAN (afkorting van Somali Abessijn Nederland) bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd door het houden van een jubileumshow.

De show zit vol, totaal 66 somaby's !!!! maar bezoekers zijn altijd welkom. Voor meer informatie verwijs ik naar de website van SAN : http://www.somaby.com/

woensdag 18 mei 2011

Gisteren zat ik lekker voor de tv, te wachten op Martien die nog onderweg was naar huis. Ineens hoorde ik een piepje. Direct ben ik naar de slaapkamer gerent en mijn vrees werd werkelijkheid. Eem had een vogeltje gevangen en liep daarmee in de slaapkamer, de dames er rondom heen. Het is me gelukt om Eem het beestje los te laten en de hele bende naar buiten te krijgen. Het vogeltje, een jonge mees, leefde nog maar ik wist dat hij dood zou gaan. Op mijn cursus dieren-EHBO heb ik geleerd dat vogels niet aan de verwondingen overlijden maar de shock. Na een paar seconden wat het kleine ding inderdaad overleden. Heel jammer en verdrietig.  Ik belde Martien om het nieuws te vertellen, ondertussen de deuren weer openzettend voor de hele bende toen Eem met nog een klein meesje kwam aanlopen, deze was al dood. Ik schrok me een hoedje en heb de verbinding met Martien direct verbroken, iets roepend van dat Eem nog een meesje had.

Ik denk dat er inderdaad in het nestje in het boompje meesjes gezeten hebben, ondanks dat ik het weekend nog had gekeken of ik wat zag. Ik heb gisteren direct het nest weggehaald zodat er i.i.g. geen ander vogeltje meer kan gaan broeden. Ik vermoed nl. dat de kleine meesjes uit het nest zijn gevallen want Eem is niet de meest slimme aby, vangen van een wild dier? Nee dat zie ik hem niet doen. Denk dat hij ze tegenkwam in de tuin en tja dat ze kleintjes niet goed genoeg konden vliegen. Al met al heel triest want ik ben een echte dierenvriend maar ja ik kan mijn aby's niet wijsmaken dat ze geen vogels mogen vangen. Het enige wat ik kan doen is in de gaten houden of er geen nieuwe nesten gebouwd worden in de tuin en anders de aby's voorzien van een leuk belletje zodat de vogels ze horen aankomen.

dinsdag 17 mei 2011

Helaas is het even over met het goede weer maar dat kwam voor ons weer goed uit. Momenteel ben ik zelf heel druk bezig met de jubileumshow van SAN, welke a.s. zondag in Harmelen wordt gehouden. 66 somalies en abessijnen samen, heel uniek. We gaan er een hele leuke dag van maken. Mijn eigen donders mogen echter lekker thuisblijven want ik loop die dag alleen maar te hollen en te vliegen en zal helemaal geen tijd voor ze hebben. Daar de dames altijd 200% aandacht willen op zo'n dag heb ik maar besloten ze lekker thuis te laten. En ze hebben nog geluk ook want het wordt mooi weer en Martien zal de deuren wel weer lekker openzetten. Kunnen Puk en Eem weer op de loungeset plaatsnemen. Ze hebben het nl. al helemaal door, zodra ik met de kussens naar buiten loop, komen ze aangelopen en gaan lekker op de nieuwe stoeltjes liggen. Het liefst met z'n tweeën op één stoel. Met geluk mogen wij eventueel nog plaatsnemen op het andere stoeltje.

Dan ook weer wat pukkennieuws. Ik ga binnenkort op bezoek bij de kater waar ons Pukkie waarschijnlijk naar toe gaat. Ik wil natuurlijk eerst even kennismaken zodat ik weet waar de meid naar toe gaat als ze gaat logeren. Ze is net van de pil afgehaald door mij dus het is nu wachten op krolsheid één. De tweede krolsheid mag ze dan uit logeren. Eerst nog even naar de dierenarts voor de snaptest, zal wel een heel feest gaan worden met onze houdini. Het lukte haar ook om haar rompertje uit te krijgen, zelfs als hij langs haar achterpoten zat, snap niet hoe ze het doet maar madam liep altijd wel heel triomfantelijk rond. Gelukkig doen de tabletjes tegen de jeuk hun werk en is alles zo goed als genezen is. Nog 3 daagjes en het kuurtje is klaar en Puk weer zo goed als nieuw.