donderdag 23 juni 2011

Na anderhalf uur rijden waren we rond een uurtje of 8 aangekomen in Almelo, de plaats waar de eventuele partner van Puk woont. Eerst even een bakkie gedronken en rustig gepraat over het fokker, de testuitslagen uitgewisseld en daarna natuurlijk even kennisgemaakt met Amarillo. Het is in één woord een schitterende kater. Mooie kleur en ook nog een mooi profiel dus wat wil je nog meer. Hij leeft niet in huis maar in het katerverblijf samen met andere katers. Ze mogen om de beurt iedere dag naar buiten om lekker een frisse neus te halen.

We hebben dus besloten dat Puk als ze de volgende keer krols is, op bezoek mag bij de man. Ik ga nu een afspraak maken met mijn eigen dierenarts om de snap-test te laten doen. Moet daar even rustig de tijd voor inplannen want ons madammeke is een echte kronkel en ik heb besloten dat het beter is voor de rust van Puk om haar iets kalmerends te geven zodat het voor haar geen stressvolle gebeurtenis gaat worden. Als dat achter de rug is, staat ons niets meer in de weg en zijn we bijna bij de volgende stap van Pukkies eerste nest.

Ondertussen is Puk alweer minder krols aan  het worden. Wij blij want Puk heeft tegenwoordig de vervelende gewoonte om soms wat te sproeien nu ze krols is. Ik ben dan ook heel erg blij met mijn wondermiddel Urine Off, een mooie spray die ik via het internet heb gekocht. Werkt super als je dat op de desbetreffende plek spuit. Even met een natte doek erover en weg is alles. Weet nu wel als Puk even geen nest mag, gaat ze gewoon weer aan de pil want dit is niet echt prettig. Maar ja je doet er niets aan, er zijn poezen die dit doen en poezen die dit niet doen. Denk dat het lijntechnisch is bepaald want Yaantje doet het sinds kort ook, denk dat Puk deze vervelende gewoonte van haar mams heeft afgekeken. Vanna heeft het nooit gedaan.

woensdag 22 juni 2011

Vandaag is Eem jarig!! Onze knul is 10 jaar jong geworden. Hij voelt zich zoals elke dag, gewoon Eem, niets meer en niets minder. We drinken er een glaasje op en Eem? Die hebben we vandaag eens extra verwent.

dinsdag 21 juni 2011

Het is vandaag een dreulerig dagje. De aby's kunnen helaas niet naar buiten want ze kunnen langskomen om de kozijnen te reinigen en te behandelen dus helaas is het een dagje binnen blijven. Puk vindt dat vooral NIET leuk, ze is harstikke krols en wil graag in de tuin zijn. Voor ons op zich geen probleem want ze kan er toch niet uit. Ik heb gisteren even de kalender erbij gepakt, maar het is toch nog wat te vroeg om haar nu al naar de kater te laten gaan. Bevalt ze vlak na onze terugkomst en dat wil ik toch niet. Het is haar eerste nestje en ik weet ook niet hoe ze richting de andere katten is dus wil de boel vooral de laatste anderhalve week goed in de gaten houden. Enige vervelende is dat madam besloten heeft om overal te plassen nu ze krols is. Zet een nieuwe doos neer en ze piest er tegenaan. Gelukkig heb ik een weekje studieverlof en kan ik de boel goed in de gaten houden. De fles met Urine-Off en een doekje liggen standaard klaar. Is echt superspul, spuit het op de plek, even in laten trekken en dan met natte doek afnemen. Geur is direct verdwenen, pff ik blij dat ik dat standaard in huis heb staan. Puk is gelukkig wel weer wat aan het minderen in haar krolse gedrag, hopelijk wacht ze nu weer een paar weekjes, kan ze daarna linea recta naar de kater. Daar gaan we by the way morgenavond kijken. Fototoestel is al opgeladen dus Almelo here we come.

Tot slot nog even een paar foto's, al zo'n tijdje geen foto's meer op de blog gezet maar hier dan een foto van onze babbelaar Vanna en ja ja een foto van de moeder van Eem, Arora. Ze woont samen met Dole en Verdi (broertje van Puk) bij mijn ouders. De meid is alweer bijna 13 jaar en ziet er nog blakend uit!