donderdag 24 oktober 2013




Eem druk aan het spelen








Eindelijk weer tijd om even wat op de weblog te schrijven. Het zijn drukke weekjes geweest, vooral omdat we in deeltijd oppassen op de honden van mijn zus. Dat betekend dat wij iedere avond na het eten even een lekker stuk met ze gaan wandelen. Voor onze aby’s wat minder want we zijn iets minder thuis dan normaal maar nog één dagje en alles gaat weer in de normale modus.

We zijn met Britt naar de show geweest in Ter Aar. Ze heeft netjes haar punt gehaald dus we zijn heel trots op ons meisje. Jammer genoeg kon ze de keurmeester niet bekoren. Hij vond haar nog geen genoeg body hebben, tja wat wil je als je 10,5 maand bent en nog vol in ontwikkeling. Britt maakte het allemaal niet uit, die heeft heerlijk een dagje geslapen om daarna thuis weer kattenkwaad uit te halen. We kijken nog even wanneer we eventueel weer met haar naar de show gaan, misschien dat we haar even laten uitgroeien.

Afgelopen week ook met Roor naar de dierenarts geweest. Ze had ineens een bloedneusje en ook haar oogje was wat nat. Waarschijnlijk een virusje want nadat ze van de dierenarts een prikje had gehad, ging madam direct ’s avonds weer eten. Ze heeft oogdruppels met antibiotica voor haar oogje en ook die ziet er weer een stuk beter uit. Ze eet weer lekker en is weer goed opgeknapt. Gelukkig maar want ze is tenslotte alweer 14 jaar en 10 maanden. Begint echt een oud dametje te worden.

Eem gaat ondertussen aardig met zijn Atopica. We hebben de modus nu een beetje gevonden. Hij heeft nog wel een paar kale plekken maar het is aardig onder controle. Misschien dat ik het in de toekomst nog aandurf om de dosis wat te verhogen maar nu maar even deze planning. Weet precies wanneer ik zijn antimisselijkheidstabletjes moet geven. Hij is tierig en rent rond, speelt zelfs met de elektrische  muismat.

Weet niet hoe ik dat beter kan benoemen maar het is een apparaat waarbij een stokje onder een doek ronddraait. Al onze aby’s vinden het helemaal super om daarmee te spelen inclusief Eem. Puk zit er met regelmaat bij als hij uitstaat (werkt op batterijen) en als we hem aanzetten, komt Yana heel hard aanrennen om ermee te spelen. Hij vliegt met regelmaat door de kamer of het stokje gaat eraf. Zal ook even een filmpje plaatsen die ik gemaakt heb.


Zelfs Vanna durft zich ermee te bemoeien alhoewel dat met Yana lastig is, die duwt iedereen aan de kant want ZIJ moet spelen.