zaterdag 2 februari 2013

Sinds vandaag hebben de kleintjes het hele huis tot hun beschikking en leuk vinden ze dat! Ze hebben ongeveer de hele ochtend, kamer in, kamer uit. Het was een groot feest en nu is het spul gevloerd. Heerlijk moet ik zeggen want gisteravond waren ze toch zo ondeugend, pfff niet normaal meer. Balou vond het helemaal gaaf om in de lamp te springen, ik wat minder. Later begon Puk samen met Beau mijn haar te modeleren, pfff jochie is toch redelijk ruig maar daarna is hij lekker in mijn nek in slaap gevallen.
 
Ook op dit moment heerst er weer een serene rust want die pukken zijn vanmiddag ook nog extra uitgeput door mijn kleine nichtje die een middagje bij ons was. Wij genieten ondertussen ook van de rust behalve Eem want hij heeft al die kleintjes bij hem in de mand liggen. En ik kan je vertellen ze zijn echt niet onder de indruk van een brommende Eem die het niet leuk vind als zo'n kleine over hem heen kruipt. 

woensdag 30 januari 2013

Gisteravond was het dan zover, de kleintjes mochten voor het eerst mee in de bench op weg naar de dierenarts. Samen met mamma Puk natuurlijk want die nemen we ook altijd even mee voor een check. In de auto heerste er een serene rust, Puk was soms wat aan het piepen en Eem die ook mee mocht ivm zijn huid gaf zo'n een blèr.

Daar aangekomen konden we eigenlijk direct doorlopen, hadden ook de eerste afspraak. Allemaal zijn ze gewogen, gecontroleerd en voorzien van hun enting en chip. Allemaal hebben ze geen kik gegeven, zo ontzettend braaf waren ze. Om niet in de war te raken, mochten degene die geweest waren op de grond rondrennen. Puk rende ook al rond. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd want wat is leuker samen in zo'n kamer rond te huppelen.
 
Als laatste van het stel was mams Puk aan de beurt. Ze ziet er goed uit alleen qua gewicht heeft ze ingeleverd. Dat is natuurlijk heel gewoon met 4 van de kittens maar we houden haar extra in de gaten. Proberen of ze extra wil eten om weer wat aan te komen. Anders komt het wel nadat de kleintjes uit huis zijn.
 
Nadat we alles weer veilig in de bench hadden opgeborgen, was Eem aan de beurt. Hij is nu 4 weken aan het eliminatiedieet maar heeft ondanks dat nog steeds jeukaanvallen. Hij heeft nu zalf gekregen welke twee keer per dag opgesmeerd moet worden op alle plekken, een half uur een kap op zodat de zalf kan intrekken en dan is de behandeling weer klaar. We gaan kijken hoe het gaat en anders nemen we hem de volgende keer nog maar een keertje mee. Zal een dolle boel worden want Vanna, Yana, Verdi (van mijn moeder) en Puk moeten ook geent worden, lees dat we met 8 katten richting dierenarts vertrekken. Mocht Eem ook nog meemoeten, hebben we er zelfs 9 bij.