donderdag 13 oktober 2011

Vanochtend hadden zowaar de kleintjes weer zin om te eten. Het is nog steeds heel wisselend met ze, dan wel dan niet. Ik verdenk Puk er echt van dat ze ze wel erg veel verwend met moedermelk. Tussen de middag ben ik ook nog even naar de winkel geweest. Een wat groter kattenbakje gehaald want goh wat een troep kunnen ze maken zeg. Al het grit wat in de bak hoort, ligt regelmatig buiten de bak. Nu met het nieuwe bakje wat wat hoger en groter is, gaat het een stuk beter. Ook de ren weer wat groter gemaakt voor ze en een leuk huisje voor ze neergezet, ze vinden het helemaal top. Klimmen en klauteren maar dan wel in gematigde hoogte zodat er niets kan gebeuren.
Dadelijk ga ik de deur ook weer even openzetten. Kan Puk wat meer door het huis lopen en Yana ook in de huiskamer. De fawnies zet ik even op de slaapkamer zodat we het rustig kunnen opbouwen. Benieuwd wat die kleintjes doen, vorige keer vonden ze Yana eng en stond April heel stoer te blazen. Nou de deur is open en nou staat die kleine Ami druk te doen richting Yana. Wat ziet ze er indrukwekkend uit. Zet haar telkens achter in het afgezette stukje zodat het gedrag weer over is. Ze moet zich tenslotte niet zo aanstellen kleine draak.

dinsdag 11 oktober 2011

Vanmiddag even naar de dierenwinkel geweest om grit te halen. Direct ook kleine blikjes voer gehaald, feline porta 21. Nou dat viel zowaar in de smaak bij de kleine pukken. Ze hebben allemaal een beetje gegeten. Op mijn vinger en dan voor hun snoetje houden. Ze hebben allemaal heerlijk lopen smikkelen. Denk dat over een half weekje de hele bende van een schoteltje eet. Geeft Puk ook weer wat meer rust alhoewel madam nog steeds geen genoeg neemt met het moederen.

Ondertussen mag ze ook met regelmaat de kamer uit. Nu had ik alleen Eem even erbij gelaten. Die lag heerlijk in zijn mandje dus Puk heel lief voor de ingang staan pruttelen. Nou wat Eem betreft heeft hij het helemaal gehad met Puk. Hij vind haar niet lief! Lekker bromtolletje dat het dan is. Puk kijkt daarna helemaal beteutert, ze is toch harstikke leuk? Ach het komt vanzelf wel weer goed maar de knul is het denk ik nog niet vergeten dat Puk hem uit de kamer heeft weggemept.
Gisteravond bij thuiskomst had ik een grote verrassing. In het kittendeel zaten nog maar 3 kittens en ik weet toch zeker toen ik 's morgens wegging dat het er nog 4 waren. Ik zag direct dat het April was die ik miste. Eerst even snel gekeken of ze niet op een ander plekje dan haar zusjes en broertje lag. Volgens was direct in de rest van de kamer kijken en ja hoor, daar lag madam, heerlijk op de bank. Ze had dus een plekje gevonden waar ze zich doorheen gewurmd had en was aan de wandel gegaan. April is dan ook de brutaalste van het geheel en voor de donder niet bang. Mmm direct maar even alles veranderd zodat ze er niet meer uitkan. Het deel waar ze zitten is weer een stukje groter en de bevallingskist heb ik deels afgebroken zodat ze nog wat meer ruimte krijgen. Straks ga ik ook nog even een krabpaaltje halen waarmee ze kunnen spelen.

Het hoofdstuk eten is nog een drama want behalve Aisja wil de rest nog geen vast voer. Ze vinden mams melk nog veel te lekker. Ik maak me er maar geen zorgen over want alles groeit nog goed en ze zijn tierig. Het zal wel een laat nest zijn qua eten. Iedere maaltijd van mams probeer ik het bij hun maar ze zijn zo weer weg, een vies bekkie trekken dat ze toch echt niet van plan zijn om dat vieze spul tot zich te nemen.

Zinnelijk is het hele stel wel, in het kleine kattenbakje vind ik netjes allerlei plasjes van de dames en heer. Dat is toch zoiets moois, ze weten gewoon dat ze daar hun plasje moeten doen. Zo mooi dat dat helemaal vanzelf gaat. Enige was ik moet doen is vaak de boel aanvegen want wat is leuker om die korreltjes uit de bak gooien. Het is genieten, genieten en nog eens genieten. Zal vandaag ook weer even een kleine fotosessie doen met de pukkies, kijken of het gaat lukken want stilzitten,dat doen ze niet....

zondag 9 oktober 2011

Vandaag weer een mijlpaal met de kleine hummels. Aisja heeft nl. voor het eerst geplast in het kattenbakje. Het was zo lief om te zien hoe de meid netjes daar ging zitten. Vast voer eten ze nog niet maar zinnenlijk worden, daar zijn ze wel mee bezig.

Ook hebben ze even allemaal bij ons op de bank gelopen, wat vinden ze dat leuk en Puk kwam er ook nog gezellig bijzitten. Ze vertrouwd er volledig op dat wij mee helpen met opletten. Lieve meid die het er is.

Yana is ook al weer even in de huiskamer geweest, Puk vind het allemaal geen probleem alleen moeten de andere nu weer aan Puk wennen dus komende week gaan we daar weer verder mee aan de slag. Eem is nl. ontzettend bang, tja hij was natuurlijk ook de pineut. Maar hoop voor straks hebben we zeker, want Puk is helemaal niet meer beschermend dat de rest niet in de kamer mag. Lekker hoor, straks heerlijk de hele familie weer herenigt.