zaterdag 5 januari 2013

Het gaat steeds beter met het eten van vast voer. De meiden Britt en Bella vinden de pap zalig. Natuurlijk wel eerst even wat op hun snoetje smeren zodat ze door hebben dat het pap is maar dan gaan ze lekker smikkelen van het bordje. Vandaag was ook Beau helemaal in de stemming om lekker van het bordje te smikkelen. Alleen onze Balou is wat eigenwijs maar het zou ook kunnen dat hij last had van naar de toilet gaan. Hij was maar aan het piepen en miepen en even in plashouding zitten. Natuurlijk niet op de plek waar het moet dus ik hem netjes in de bak gezet. Na een tijdje heb ik maar even een watteschijfje gepakt om hem te helpen stimuleren, zoals mama Puk dat ook altijd doet. En ja hoor er kwam wat plasje uit. Ik blij dat hij geen last had van verstopping. Nou voor de kerel was het direct aanleiding om een flinke plas te gaan doen, natuurlijk niet in het bakje maar op een dekentje. Mmm dat is niet de bedoeling. Direct maar even een grote schoonmaak gedaan in hun ren door te vegen, dweilen en ze weer te voorzien van een nieuwe doos met allerlei gaten waar ze heerlijk in kunnen spelen.
 
Dit is voor ons ook de reden dat we een deel van de kamer afzetten voor ze in het begin. Ze moeten eerst goed zinnelijk zijn en tevens ietsje groter voordat ze de hele kamer onveilig mogen gaan maken. Tot nu toe vinden ze het allemaal nog helemaal top vooral als je gaat schoonmaken want dat is allemaal wel erg spannend.......

woensdag 2 januari 2013

Allereerst de allerbeste wensen voor 2013 namens ons en al onze aby's!

De jaarwisseling is hier goed verlopen, we hebben lekker tijdens het vuurwerk een rustig muziekje opgezet. De pukken hebben er weinig last van gehad behalve dat ze doordat wij nog 's nachts op waren, ze weinig hebben geslapen. De volgende dag is dit weer helemaal ingehaald door de kleine apen.

Het gaat voor de rest nog steeds heel erg goed met ze. Ze groeien nog steeds als kool vooral de heren ondanks dat de mannen nog steeds vast voer weigeren. De dames beginnen langzaam vast voer te eten. Ze drinken ook niet meer zoveel bij mama waardoor hun gewichtjes wat aan het stagneren waren. Net heeft Britt lekker papje gegeten, Bella had geen zin, veel te druk met andere dingen. We proberen het straks nog een keertje.

De ren hebben we wat verder beveiligd want Britt was aan de wandel gegaan. Het helpt direct want madam kan nu niet meer wegwandelen. Voor de time beeiing, ze worden gewoon groot en dat ga je merken. Ze willen de wijde wereld in. Nog even en dan pakken we de bank weer in met een fouloir zodat hij niet teveel beschadigd.