vrijdag 3 december 2010

Filmpjes op You Tube

Klik op de onderstaande links voor de filmpjes van onze hummels op You Tube:


http://www.youtube.com/watch?v=mpCc6HUk-us


http://www.youtube.com/watch?v=Cth8TWuaZYs

6 weekjes

Vandaag is het alweer 6 weken geleden dat onze hummels op de wereld zijn gezet. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel bij ze. Sinds van de week hebben we de afzet weggehaald want onze Levi ging er gewoon overheen. Het hekje staat nu nog wel om de grote krabpaal zodat ze daar nog niet op kunnen. Vinden dat toch nog wat te hoog voor ze om op te spelen. Niet dat ze er naar talen hoor, de bank en de stoelen zijn helemaal toppie. Kun je leuk elkaar bespringen, rennen, erop en eraf klimmen/springen etc.etc.

Luigi was gisteravond alleen wat onvoorzichtig, de jongen was druk op de tafel aan het spelen maar viel naar beneden met zijn enthousiasme. Tja en toen had het kereltje een auw-poot. Ik heb de lieverd lekker bij me op schoot genomen, even gevoeld of alles goed was en toen heeft de kerel de hele avond bij me op schoot gelegen, natuurlijk tijdens het eten niet.

Luigi

Ik ben nu lekker een week vrij vanwege studie maar kan daardoor ook heerlijk genieten van de pukken. Vandaag de eerste dag hiervan en wat is dat toch lekker zeg. Heb de kamer even aangeveegd met hulp van Levi en Luigi die de bezem wilden aanvallen. Daarna de dweil eroverheen. Mm toen waren ze niet meer te bekennen. Ze hadden zich teruggetrokken in mijn tas met studieboeken, is een leuke plek om in te spelen. Toen de bende moe was, zijn ze er gewoon op in slaap gevallen.


Levi, Luna en Luigi

Puk heeft vandaag ook de hele dat bij de hummels gezeten zelfs toen ik nog even de laatste sinterklaasinkopen moest doen. Het gaat nu zo ontzettend goed dat ze wat mij betreft er gewoon dag en nacht bij mag blijven. Ze vindt het nl. fantastisch om mee te spelen en te rennen, het is zelf nog zo'n kleuter. Zullen het wel missen want Puk komt iedere ochtend als Martien al opgestaan is, lekker bij mij onder de deken liggen. Het is zo'n ontzettende schat met een super karakter

Wat betreft sinterklaas, ik denk dat dit jaar iedereen wel weet welke cadeau's van deze sint komen. Gisteravond waren de pukken druk bezig met het perforeren van onze mooi uitgedraaide gedichten. Ze bijten nl. overal in, je kleding, elkaar, in kranten etc.etc. Maar nu? Nu zie ik Luna in het mandje naast me liggen en de heren lekker bij mamma. Het is dus heerlijk rustig in huis, zalig...... Kan ik zo een filmpje downloaden van mij telefoon. Kan die dadelijk ook op Youtupe
Luna


dinsdag 30 november 2010

kattenbak

Wat gaat het toch lekker met ons jong spul. Ook kleine Luna heeft besloten om vast voer te gaan eten. Wel in een voor haar acceptabele versie nl. papje van KMR en Applaws kip. Ik sta dus nu braaf een aantal keer per dag een papje te maken welke mevrouw lekker naar binnen slobbert. De mannen zijn een stuk makkelijker daarin, die eten nu heerlijk hun Applaws kip met daar rundertartaar doorheen.

Gisteren toen ik thuiskwam, zag ik ook tot mijn grote geluk dat de eerste een poepje gedaan had. Dacht later mmm ik helemaal blij omdat zo'n hummel z'n eerste drolletje gedaan heeft op de bak, moet niet gekker worden. Er was er ook een die een ongelukje had gehad in het mandje dus het was direct wasdag. Alle dekens in de kittenren maar weggehaald, vloer even gedweild met natuurlijk hulp van Levi en Luigi. Luna was nl. tv aan het kijken (jong geleerd is oud gedaan nietwaar?) Daarna weer allemaal schone dekens erin, grotere kattenbak gehaald voor ze want ze zaten nog op het kittenbakje maar ja zo groot is dat natuurlijk niet en ze zijn (vinden ze zelf ook) al zo ontzettend groot dat dat makkelijk kan. Mandje was later op de avond weer helemaal schoon zodat Luna rechstreeks erin kon om lekker verder te slapen.

Zoals iedere avond mochten ze allemaal ook weer lekker door de huiskamer rennen. Yana was het er niet echt mee eens, die wil ze graag nog klein houden dus maar weer met Yana gesproken dat ze toch echt al bijna 5,5 week zijn en dat ze best rond mogen lopen in de kamer. Levi rende ondertussen alle kanten op maar voornamelijk de bank op om bij Martien te gaan lopen klieren en mijn uitrekstels van school te voorzien van wat mooie perforatie. Na een tijdje kwamen z'n broer en zus ook uit de ren, na hun schoonheidsslaapje en toen was het helemaal keten.

We moeten nog wel opletten met Puk want die vind het allemaal zo ontzettend leuk, spannend etc.etc. dat ze soms wat te enthousiast wordt. Ze gaat dan spelen met de hummels alleen wat te ruig dus dat zijn we nu maar aan het leren dat het geen levende speeltjes zijn maar kleine katjes waarmee je voorzichtiger mee moet omgaan. Mmm het lukt redelijk maar soms is het toch nog wat moeilijk voor haar. Pakken dan gewoon het lampje zodat ze lekker daarmee kan spelen.

zondag 28 november 2010

filmpjes

Hier zijn dan de video's van dit weekend en wat leuke foto's van de kids

V.l.n.r. Luna, Levi en Luigi

Puk aan het babysitten, Yana kijkt toe (rechts)

vast voer

Dit weekend was het weer tijd om de pukken eens op de film te zetten en de boel in de huiskamer weer eens te verbouwen. Onderwijl de hummels aan het rondrennen waren met Yana in de kielzog, heb ik de kittenren veranderd. De kachel is nu weer helemaal vrij en daardoor was het mogelijk de ren nu over de gehele lengte van de kachel te maken. Heerlijk ruim met veel speelgoed voor de kids erin. Het deurtje heb ik nu ook goed geïnstalleerd waardoor we nu alleen nog maar een deurtje hoeven open te zetten en dan kan de bende lekker eruit om te spelen.
Yana vond dat het weekend maar niets, ze liep maar te pruttelen en wilde soms zelfs de kids terugslepen. Ik heb daarom maar even aan Yana uitgelegt dat de hummels ook groot gaan worden en dat ze ze best wel wat meer vrijheid mag geven. Daarnaast kunnen Martien en ik heel goed babysitten. Mmm ze was maar lastig te overtuigen.

Dit weekend is er ook een lichtpuntje voor Luna, de meid heeft vandaag voor het eerst wat gegeten. Ja ja tot nu toe weigerde ze echt pertinent om wat tot zich te nemen maar sinds ik een lekker papje voor haar maak van KMR en kip, krijg ik de dame toch zover om te gaan eten. De mannen doen het ondertussen nog steeds harstikke goed qua eten. Ze gaan steeds meer oppeuzelen dus ik verwacht binnen een paar daagjes wel de eerste keuteltjes. De mannen krijgen nu lekker rundertartaar met daar ook kip doorheen om ze zo langzaam op Applaws over te zetten. De kerels vinden het heerlijk dus dat gaat geen probleem worden.

Het weekend was natuurlijk ook weer harstikke goed om eens wat foto's en video's van de kleutertjes te maken. Het zijn er wel heel wat geworden, ga ze ook zeker hier op deze blog plaatsen, dadelijk alles maar
even aankoppelen en overzetten naar de pc, hopelijk lukt dat.