donderdag 14 augustus 2014

Rust

Na alle consternatie met Mees is het de rest van de week lekker rustig geweest. Mees heeft niets overgehouden aan zijn avontuur. Ook wij zijn weer tot rust gekomen en alles gaat lekker zijn gangetje. 

Puk is weer helemaal krolsaf, eigenlijk was het maandag alweer voorbij en ze is helemaal van het eten dus het lijkt erop alsof ze zwanger is maar definitief weten we het pas over twee weekjes. Ook Eem is weer herstelt van de Atopica-kuur die hij bij het warme weer heeft gekregen. Het duurde wel even maar hij begint weer steeds meer praatjes te krijgen en eet weer hartstikke goed. Gelukkig is het niet meer zo warm en kunnen we alles goed onderdrukken met Xie Tang.

Vanna had wel even problemen met de terugkeer van Puk, prompt natuurlijk even buiten de bak gepoept. Daarna ook weer helemaal rustig. Zal wel schelen dat Puk krols af is en niet meer zo achter haar aan loopt te huppelen. Al met al dus lekker rust in huis. Wat wil een mens nog meer.

dinsdag 12 augustus 2014

Mees kwijt

Gisteravond stond ineens mijn zus voor de deur, ze kon Mees nergens vinden. Mees is de aby van mijn broer & schoonzus. Blijkbaar was hij mee naar buiten geglipt toen mijn broer & schoonzusje weggingen want in huis was hij nergens te vinden. Martien en ik dus onze schoenen aangetrokken en hop mee richting hun huis om te gaan zoeken. Na een uur geroepen te hebben, alle tuinen bekeken te hebben nog steeds geen Mees.

Tijd om even wat te drinken, de honden van mijn zus moesten ook nodig eten dus zogezegd maar even pauze. Thuis gekomen zat het bij niet echt lekker en dacht ik laat ik toch alvast maar weer gaan kijken, misschien zie ik hem wel. Martien bleef thuis om te werken en zo konden onze aby's ook nog even lekker in de tuin spelen. Zo gezegd zo gedaan, ik loop weer rustig door de straat ondertussen naar Mees roepen toen ik ineens een kat onder een auto zag zitten. Toch maar even kijken want hij mauwde wat. 


Het was Mees!!!! Wat was ik blij, snel op mijn hurken gaan zitten naast de auto en geroepen terwijl ik het bakje met snoepjes opentrok. Mees kwam iets onder de auto vandaan en hop direct hem gegrepen en tegen me aangedrukt. Wat was ik blij en wat stond ik ook op mijn benen. Snel naar zijn huisje om hem in veiligheid te brengen. De hele familie ook maar even gebeld dat het verloren schaap weer veilig binnen zat. En Mees? Die had ontzettende dorst en is daarna lekker gaan slapen.
Puk is afgelopen zondag weer teruggekomen van haar logeerpartij. Het is heel goed gegaan. De eerste dekking hadden ze nog wel een paar aanwijzingen nodig maar daarna was het hek van de dam en hebben ze het twee dagen heel erg leuk naar hun zin gehad. Naast het dekken hebben de heer en dame ook tijd gevonden om een beetje te spelen en te loungen. Zo leuk om te horen dat ze elkaar ook echt leuk vonden. Na twee dagen was Puk's lover er helemaal klaar mee en heeft hij niet meer gedekt dus tijd om madam weer op te halen.

Jammer genoeg dus voor Vanna kwam Puk gewoon weer naar huis en zoals het Puk betaamd, had ze direct weer zin in het pesten van Vanna maar ja dat mag natuurlijk niet van mij. We zitten dus weer lekker in het normale stramien.

Over 3 weekjes (eind augustus) weten we of Puk in blijde verwachting is, blijft dus nog even heel spannend......................... wordt vervolgd