vrijdag 1 mei 2015

Luna, alweer 3 weekjes bij ons

Het is vandaag alweer 3 weken dat Luna bij mijn ouders woont en het gaat ontzettend goed.Ze is al aardig ingeburgerd en heeft het ritme in het huis al helemaal te pakken. Het was in het begin een moeizame eter maar nu weet ze helemaal wanneer het etenstijd is en staat madammeke gezellig mee te bedelen tijdens het klaarmaken van de bakjes. Ook weet ze nu waar haar plekje is.

Het enige wat ons is opgevallen aan Luna is dat ze nooit geleerd heeft om te luisteren. Ze heeft volgens ons altijd een beetje haar gang mogen gaan. Als je haar namelijk corrigeert, wordt ze boos. Boos bij Luna is boos mauwen, eventueel blazen of pootje optillen om een tik te geven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling want er zijn wel regels in huis waar ze zich aan moeten houden. Bijvoorbeeld als je aan het eten bent, horen ze niet in de pannen te gaan snuffelen op tafel of je bord uitgebreid te gaan bekijken. 

We zijn nu dus bezig met een cursus gehoorzame huisaby voor Luna. Want als mensen denken dat je een aby niet moet opvoeden, dan hebben ze het mis. Dan krijg je juist dit soort verwende wezentjes en dat wil je niet. Al mijn aby's zijn netjes opgevoed en als ze iets willen doen wat niet mag, hoef ik ze alleen maar te waarschuwen. Soms zijn ze wel eens Oost Indisch doof zoals Puk gisteravond. Ze mocht niet in de kast waar onze televisie ontvangen staat, kan namelijk niet tegen al die haren. Volgens mij heeft Martien het wel twintig keer gezegd, iedere keer zagen we haar weer sniekie naar de kast sluipen. Ze had toch zoiets van de aanhouder wint....................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten