zondag 12 oktober 2014

(B)aby's

Gisteravond heeft onze Puk ons verblijdt met haar kleine baby's. Ze was aan het einde van de middag wat onrustig, niet echt willen eten en vooral erg aan het mauwen. Meestal zijn dat bij haar de tekenen dat er een bevalling zit aan te komen. Dus alle andere aby's uit de kamer en ik met Puk bij de werpkist. Nadat de weeën waren opgekomen, was het werk voor mij klaar en mocht ik zogezegd van Puk wieberen. Geen pottenkijkers meer aan haar werpkist.

We hebben dan ook geen van de kittens daadwerkelijk geboren zien worden alleen als Puk druk aan het likken was, wisten wij weer dat er of een kitten aankwam of net was geboren. Bij de eerste keer kijken lagen er ineens twee stuks, helemaal droog. Daarna was het een uurtje of anderhalf rustig en ja hoor weer snel achter elkaar de andere twee. In totaal 4 stuks.

De kleuren één blauw en drie wildkleur, gewichtjes tussen de 81 gram en 95 gram. Heel netjes weer. Geslacht nog niet gekeken want madam is nogal beschermend. Het wegen was al een crime, dus heel snel gedaan met de weegschaal in de werpkist. Vanochtend al even lekker een andere dekentje over de dekentjes in de werpkist gelegd. Liggen nu op een heerlijke warm aanvoelend dekentje. Denk dat dat ook prettiger ligt voor Puk i.p.v. op vuile dekentjes van de bevalling. 

De rest zit nu apart van haar want één ding wat Puk niet wil, is teveel gezeur aan haar koppie. Je merkt als de deurbel gaat of als ze iets denkt te horen dat ze toch wat gaat brommen. Tja een bevalling is niet niks en dan 4 van die koters in zo'n korte tijd eruit poepen, tja kan me voorstellen dat je daarna even lekker rust wil.

Van de week als ze wat meer gesetteld is, gaan we kijken of het jongens of meisjes zijn. Laten we hopen dat het blauwe kleintje een meisje is. Wil haar dan heel graag houden. Anders zitten we toch te denken om het nog één keertje te proberen bij Puk. Ze is een goede moeder en de bevalling gaat makkelijk. Nou ja we hebben nog even om na te denken nietwaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten