vrijdag 12 februari 2016

Zijn gangetje

Het is alweer bijna twee weken geleden dat de jongens zijn verhuisd en wat zijn ze al goed gesetteld. Het zijn echt Jut en Jul die samen de boel daar onveilig maken met hun charmante verschijningen. Heerlijk voor ons om te horen dat ze het zo ontzettend goed doen. Over een paar weekjes gaan we nog een keertje kijken en direct hun stambomen brengen. Was een foutje in geslopen dus die moesten even opnieuw gemaakt worden.

Ook Dunja heeft haar draai in ons dameshuishouden helemaal gevonden. Het is dan ook een heerlijk meisje die precies weet hoe ze je om haar pootje moet draaien. Hele verhalen vertelt de meid iedere dag. Het begint 's morgens al als Martien opstaat. De rest weet dat ze beter kunnen blijven liggen, eten komt toch pas als ik opsta maar Dunja vindt het alleen maar gezellig. Enige minpuntje is dat ze nog wel eens in zijn benen wil springen om zo omhoog te klimmen. Kom bijna niet bij als ik hem heel serieus tegen Dunja hoor zeggen dat ze dat niet mag doen hoor en dat dat pijnlijk is. Tja daar denkt die meid echt niet bij na hoor, die wil gewoon bij je op de schouder zitten.

Eten doet ze ook nog steeds als een bootwerker. Tussen de middag gaat mijn moeder haar nog steeds voeren. Ook die maaltijd gaat er nog in als koek. We zijn ook begonnen met de kippennekjes, voor haar wel in kleine stukjes zodat ze goed kan wennen aan het kauwen maar gaat ontzettend goed. Ze is er dol op. Gelukkig kunnen we mooi op deze manier het gebit verzorgen. Tanden poetsen is toch niet iets wat ik snel bij mijn aby's voor elkaar krijg, dit is daarnaast veel natuurlijker dan tanden poetsen. 

Gisteren hadden we ook wederom een mijlpaal. We hadden wat via internet besteld en dat was (natuurlijk) in een nogal ruime verpakking binnen gekomen. Dit vonden de aby's met Dunja voorop wel erg interessant. Dunja liep om de doos heen te huppelen en Vanna ging zowaar met kontje in de lucht wiebelend op Dunja zitten wachten. Mmm ben benieuwd hoelang het duurt voordat ze samen gaan spelen. Voor Vanna een heel erg dapper want meestal is ze nogal een mopperkontje. Zal misschien wel schelen dat Dunja van papa het e.e.a. qua karakter heeft meegekregen. En de overgroot oma van Dunja's vader is de zus van Vanna. Dus echt familie! Dunja heeft dan ook echt karaktertrekjes van papa's kant. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten