donderdag 29 oktober 2015

Groeien

Het kleine grut heeft de smaak te pakken en hobbelt al lekker door de werpkist heen. Ze beginnen nu ook al te reageren als je voor de werpkist gaat zitten en tegen ze gaat praten. Vooral onze Dunja is nogal haantje de voorste, dat beloofd wat. Qua gewicht groeien ze nog steeds gestaag. Vandaag is Dunja als eerste de 300 gram grens gepasseerd. Dante is al druk bezig om richting de 400 gram grens te komen. Vincy hangt er ergens tussen. 

Morgen is het weer mijn vrije vrijdag en ik heb wederom een fotosessie ingepland staan, nu ze wat groter zijn, hoop ik wat beter foto's te kunnen maken. Het beloofd ook een zonnige dag te worden dus voldoende daglicht in de huiskamer.

De andere 3 aby's hebben het ook nog steeds goed naar hun zin. Yana is eindelijk verlost van haar t-shirtje. De plek waar alle ellende mee is begonnen, ziet er weer keurig uit dus mocht ook het shirtje uit. Heerlijk voor madammeke want ze vindt het zalig om verlost te zijn van haar mooie rooie t-shirt. Morgen kunnen ze ook lekker even buiten spelen, ik denk dat ik even in de tuin ga rommelen, alles wat winter klaar maken. Voor Puk ook leuk want die kan als ze wil alles volgen vanuit de huiskamer, alhoewel madammeke wel lekker bezig zal zijn met haar baby's

dinsdag 27 oktober 2015

Oogjes open

Sinds gisteren kijken alle baby's de wijde wereld in. Als eerste de grootste van het stel Dante, die was het snelste van het stel. Ach hij is in alles het snelste, vooral in het aankomen. Pff kijken dik manneke. Daarna volgde Da Vincy, die eerst een dag met een oog open rond gehobbeld heeft. Onze kleine Dunja was de hekkensluiter, madammeke heeft nu al een eigen willetje en vond het ook pas sinds gisteren nodig om de oogjes geheel open te hebben. En wat een feest geeft dat weer voor ons. Ze beginnen nu al drukker door de werpkist te hobbelen. 

Gisteravond was het ook weer even tijd om de werpkist te verschonen. Puk veegt niet altijd haar poten als ze uit de kattenbak komt en neemt dus wel eens wat grit mee tussen de pootjes. Normaal schud ik iedere dag hun dekentje even uit maar nu was het ook direct de bedoeling om een nieuw dekentje neer te leggen. Eerst baby's uit de werpkist in het kleine mandje. Snel de deken omruilen, alles goed omvouwen en neerleggen en hop baby's weer terug. Puk keek ondertussen mee over mijn schouder wat er ging gebeuren. Nadat alles weer in de werpkist lag, ging ze er lekker bijliggen en mochten ze weer aan de tap.

Puk is zo heerlijk relaxed als ik zo bezig ben met de baby's, dan doet ze helemaal niet moeilijk. Samen baby's kijken vindt ze helemaal top. Het is een heerlijke meid en ze doet het weer super. Gewoon ontzettend trots op haar!