donderdag 19 februari 2015

Zielig plantje

Recentelijk hebben we een hele mooie plant gekocht. We missen toch wel wat groen in huis dus uiteindelijk zijn Martien en ik naar het tuincentrum gegaan om eens te kijken naar een mooie plant. Ik had mijn mobiel bij de hand om direct op te zoeken of de plant geschikt is met katten. We hebben namelijk Yana rondlopen en dat is echt een knager. Ze eet aan alle planten, zelfs de chrysanten zijn niet veilig voor haar. Uiteindelijk vonden we een mooie palmachtige, genaamd de Kentia. Schitterend gewoon, lekker groot dus ook mooi vullend in de kamer. Op zoek naar een pot erbij, die vonden we in een redelijk hoog formaat. De gedachte was, dan blijven ze er wel af. Zo gezegd, zo gedaan. 

Helaas waren we wat te positief want Yana zat al snel aan de plant te knagen. Mmm iets verder van de bank af zetten, dan kan ze er niet bij. Nu lukte het om dan met je voorpoten op de pot en de achterpoten op de bank bij deze heerlijke plant te komen. Na twee dagen zag ik ineens Puk gewoon op de pot staan, ach zo moeilijk is dat toch niet? Zucht, ik maar even op internet rond gekeken of er geen middel is waar planten tegen kunnen maar waardoor de katten ervan af blijven. Ik vond op een website dat citroensap zou moeten helpen.

Die heb ik wel staan in de vorm van zo'n flesje. Had ook nog een flesje Keep of spray bijna leeg staan dus die overgegoten in mijn nog volle flesje Keep of spray. Ff goed schoonspoelen en hop citroensap met een beetje water erin. Plantje ingespoten en afwachten maar.

Tot nu toe lijkt het te helpen, zie geen knagende aby's meer. Zou ik dan toch iets gevonden hebben waardoor ze ervan af blijven? Ben benieuwd, wordt vervolgd.................................