maandag 14 mei 2012

Het is weer maandag en we hebben een druk verpleegweekend achter de rug. Dole is afgelopen vrijdag toch nog een keer teruggeweest bij de dierenarts. Als je hem zag liggen, was het alsof hij echt pijn aan zijn buik had/heeft. Besloten is met de dierenarts om hem extra pijnstilling via injectie te gaan geven. Mijn zus heeft ook hiervoor een aanvullende instructie gekregen daar deze spuiten in de spier moet worden gegeven. Zo gezegd zo gedaan. We zien de knul langzaam opknappen, in de morgen tot een uurtje of één een hapje eten en daarna niets tot 's avonds laat waar hij weer begint met eten. Ook begint hij weer langzaam wat praatjes te krijgen maar het is nog wel heel sumier.

Vandaag is het de eerste dag zonder deze pijninjecties, kijken wat het gaat doen. Vanmiddag weer contact met de dierenarts om te bespreken hoe/wat. Denk toch dat een paar daagjes extra injecties wel goed is want vanmorgen wilde hij niet eten. Tja kwam ook omdat hij een spuitje novocam in de bek had gekregen. Denk dat hij dat ook wat minder prettig vond.

Al met al blijft het nog steeds sukkelen en veel tijd kosten om hem te verplegen maar we doen het met liefde. Mijn moeder is dol op haar ventje en iedere dag krijgt hij lekker warme kruiken en gaat ze gezellig bij hem zitten. Gisteren lag hij heerlijk op bed in het zonnetje en heeft hij ook heel even bij haar op schoot gezeten om te knuffelen. Hij gaat dus toch heel langzaam vooruit, tijd tijd en nog eens tijd kost het.